Krig och fred (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
1090
Utgivningsdatum
2006-11-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Staffan Skott
Originalspråk
Ryska
Originaltitel
Vojna i mir
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
221 x 163 x 61 mm
Vikt
1190 g
SAB
Hce
ISBN
9789100104573

Krig och fred

ursprungsversionen

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2006-11-01

Slutsåld

Krig och fred hör till Leo Tolstojs mest kända och älskade verk. Mindre känt är att Tolstoj skrev två versioner av romanen. Ursprungsversionen har levt obemärkt i akademiska samlingsverk på ryska ända tills nu.
Denna ursprungliga Krig och fred har gjort succé inte bara i Ryssland utan också i Frankrike och Tyskland. Varför? Därför att detta verk är lika storartat som den mer kända versionen, lika underhållande med sin bredd och sin genialiska gestaltning. Den har samma färgstarka personligheter - kejsar Napoleon, tsar Alexander, den oemotståndliga Natasja, den sympatiske cynikern furst Andrej ochden klumpigePierre Bezuchov - men den är betydligt kortare, har andra förvecklingar och ett annat slut. Romanen handlar mer om fred än om krig och är präglad av det flammande hat mot kriget som Tolstoj kände inpå skinnet i Sevastopol under Krimkriget.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Krig och fred. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Krig och fred eller krig och människor
  Hans Heuman, 4 augusti 2017

  En tidlös bok som utifrån 1700-talets och 1800-talets föreställningsvärld beskriver och förklarar den oföränderliga människan utan att smickra eller döma.

 2. bästa underhållningen
  Annette Ullström Lindberg, 25 januari 2016

  En berättelse som har allt kärlek och intriger, krig och fattigdom.
  Vi får följa familjer från överklassen och hur de påverkas av kriget livet och döden.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Leo Tolstoj

Övrig information

Krig och fred hör till Leo Tolstojs mest kända och älskade verk. Mindre känt är att Tolstoj skrev två versioner av romanen. Ursprungsversionen har levt obemärkt i akademiska samlingsverk på ryska ända tills nu. Denna ursprungliga Krig och fred har gjort succé inte bara i Ryssland utan också i Frankrike och Tyskland. Varför? Därför att detta verk är lika storartat som den mer kända versionen, lika underhållande med sin bredd och sin genialiska gestaltning. Den har samma färgstarka personligheter - kejsar Napoleon, tsar Alexander, den oemotståndliga Natasja, den sympatiske cynikern furst Andrej och den klumpige Pierre Bezuchov - men den är betydligt kortare, har andra förvecklingar och ett annat slut. Romanen handlar mer om fred än om krig och är präglad av det flammande hat mot kriget som Tolstoj kände inpå skinnet i Sevastopol under Krimkriget.