28 timmar på ett dygn. En karriärmammas dagbok (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2003-05-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Helena Ridelberg
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
I don't know how she does it
Medarbetare
Modéer, Helena (form)
Dimensioner
200 x 140 x 30 mm
Vikt
500 g
SAB
He.01=c
ISBN
9789100580155

28 timmar på ett dygn. En karriärmammas dagbok

Kartonnage,  Svenska, 2003-05-01

Slutsåld

Kate Reddys mest saknade tillgång är tid. Hon slänger sig dagligen mellan föräldramöten, syltburkar till barnens basar, hoppslott och kundrapporter, sex (för trött), möten och mansgrisar på jobbet som tittar på hennes bröst som om de vore på rea. Hon kan jonglera nio olika valutor i fem olika tidszoner och förflytta sig själv och två barn hela och rena (nåja) ut ur huset på en halvtimme.
Kate Reddy är sinnebilden för en kvinna på gränsen till nervsammanbrott när hon försöker kontrollera en maktmedveten barnflicka, en försummad äkta man, två förebrående små barn, en dålig chef och en e-mejlromans. Kan man ha allt?

Allison Pearson är journalist och Kate Reddy dök först upp i en återkommande krönika i The Daily Telegraph. Hon bor i London med man och två barn. Efter ett strålande mottagande i England och veckor på bestsellerlistor är nu filmrättigheterna sålda. Boken kommer ut i 17 länder.

”Den typ av bok du blir förälskad i – en helgjuten roman som är dråplig, hjärtslitande och bräddfylld med den bitterljuva bismak som präglar alla våra liv.” Tony Parsons

"Underhållande och kvickt om det pris man riskerar att få betala om man tror att man kan ha allt och är kvinna. Andra regler gäller för män." - Aftonbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Allison Pearson

Recensioner i media

En Bridget Jones för utarbetade mödrar? Jag blev genast misstänksam. Det verkade som ett försök att håva in pengar från alla oss karriärkvinnor med dåligt mammasamvete och samtidigt ro iland ett filmkontrakt - åtminstone det sistnämnda har redan uppfyllts. Men efter att ha läst boken kan jag inte annat än rekommendera den (och jag tror att filmen blir en höjdare!).

Visst, den är fylld av klichéer som berör uttjatade skillnader mellan män och kvinnor när det gäller deras relation till varandra, till arbetet och till barnen. Kvinnohatande strebrar och käcka pajbakande dåligt-samvete-framkallande hemmafruar avlöser varandra och miljön känns lite främmande för oss svenskar, vana vid en någorlunda trygg och billig barnomsorg och ett jämförelsevis jämlikt jobbklimat. Men alla mammor som försöker sig på någon form av yrkeskarriär kommer att känna igen sig både här och där.

Förhoppningsvis finns det ingen som lever ett fullt så stressat och skuldbelagt liv som Kate, bokens huvudrollsinnehaverska. Men kombinationen av igenkänningsfaktor, hysteriskt kaos i Kates praktiska såväl som själsliga liv och lite lagom mycket yrkesglamour (resor till New York, luncher och dyra skoinköp) ÄR faktiskt väldigt underhållande. Medan jag väntar på filmen småler jag med jämna mellanrum fortfarande åt den detaljerade beskrivningen av innehållet i Kates handväska, som överensstämde nästan på pricken med det i min egen...

Övrig information

Kate Reddys mest saknade tillgång är tid. Hon slänger sig dagligen mellan föräldramöten, syltburkar till barnens basar, hoppslott och kundrapporter, sex (för trött), möten och mansgrisar på jobbet som tittar på hennes bröst som om de vore på rea. Hon kan jonglera nio olika valutor i fem olika tidszoner och förflytta sig själv och två barn hela och rena (nåja) ut ur huset på en halvtimme.

Kate Reddy är sinnebilden för en kvinna på gränsen till nervsammanbrott när hon försöker kontrollera en maktmedveten barnflicka, en försummad äkta man, två förebrående små barn, en dålig chef och en e-mejlromans. Kan man verkligen få allt?

Efter ett strålande mottagande i England och veckor på bestsellerlistor är filmrättigheter sålda, boken kommer ut i 17 länder.

En av Kates kom-ihåg-listor

"Stycka julgranen och göm i svarta plastsäckar, eftersom sopgubbarna inte tar granar. Betala barndansen (94 pund terminen - billigare med astronautskola). Ny balettdräkt till Emily (blå inte rosa). Ring mamma, svara på syrrans telefonsvararmeddelande så att hon inte får vatten på sin kvarn om det där med häxa som förlorat kontakten med sina rötter. "

Gode Gud gör så att passet inte gått ut! Fråga cool polare vad gangsta rap är. Inga coola polare. Skaffa cool polare. Se otrolig ny kung-fu-film - Sitting Tiger? Sleeping Dragon? Klipp naglarna på Ben. Var skaffa Teletubbiestårta till Bens födelsedag? Kniiipövningar. Lämna tillbaka Snövit-videon till biblioteket! Emilys skolansökningar. FÅ ORDNING OCH REDA I DITT LIV. Var snällare & tålmodigare mot Emily så att hon inte blir en klängig psykopat. Kissa oftare.

"Den typ av bok du blir förälskad i - en helgjuten roman som är dråplig, hjärtslitande och bräddfylld med den bitterljuva bismak som präglar alla våra liv."

Tony Parsons

"En Jane Austen för mammor i arbetslivet."

Evening Standard