Äta djur (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2012-06-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Originaltitel
Eating animal
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
177 g
SAB
Qdi,Qdf
ISBN
9789113043975
Äta djur (pocket)

Äta djur

(28 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2012-06-13
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Varför blir kött bara billigare när allt annat blir dyrare? Varför äter vi egentligen kött? Och varför äter vi bara vissa djur och inte till exempel hundar? När Jonathan Safran Foer blev pappa började han fundera på vilken mat han skulle ge sin son. Själv hade han av och till varit vegetarian sedan han var nio år, men egentligen aldrig funderat särskilt mycket på varför. Kanske var kött något hans son behövde äta för att få i sig allt nyttigt.

Äta djur är Foers första fackbok (och enda, påstår han själv) och är lika mycket en filosofisk essä som ett upprörande reportage och en ögonöppnare för alla som någon gång funderat över vad det innebär att äta djur.

Han har intervjuat filosofer. Han har hälsat på hos den enda kalkonfarmaren i USA som låter fåglarna gå fritt utomhus, en vegatarian som föder upp köttkor och en etisk slaktare. När han hörde av sig till livsmedelsjättarna möttes han dock av tystnad, och de enda som kunde hjälpa honom att göra ett studiebesök på de riktigt stora djuruppfödningsanläggningarna var djurrättsaktivister som i hemlighet filmar och dokumenterar missförhållanden.
Det han kom fram till var att det inte är fel att äta kött. Men att det till 99 procents sannolikhet är fel att äta den köttbit som ligger på tallriken framför dig.
Jonathan Safran Foer har skrivit ett särskilt förord till den svenska utgåvan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Äta djur
 2. +
 3. Extremt högt och otroligt nära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Äta djur. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Önskar att jag hade läst den tidigare
  Jag, 4 augusti 2020

  Just såna böcker leder till medvetna val! Tydlig, lättläst, viktig och även billig! Synd att den inte uppmärksammas mera, verkligen...

 2. Behöver vi mat från djurfabriker?
  MJ, 11 oktober 2017

  Läs gärna om vad maten gått igenom innan den ligger på tallriken.
  Skrämmande läsning visserligen från USA men fakta som gäller i djurfabriker över hela världen, Sverige förmodligen inget undantag.

 3. Mycket läsvärd
  mian lodalen, 14 april 2017

  Otroligt driven, informativ, bladvändare som både rör och berör. Och trots det tunga temat blir det aldrig svårt att läsa vidare. En av de bättre böcker jag läst i gengren.

 4. En viktig bok
  Liljedalen, 7 februari 2017

  En bok alla borde läsa. Den gjorde med arg, ledsen och förbannad. En beskrivning av ett lidande för vissas profithunger med katastrofala följder för hela planeten.

 5. Även om jag tyckt mycket om Jonathan Safran Foers...
  L, 3 juli 2013

  Även om jag tyckt mycket om Jonathan Safran Foers tidigare böcker var jag väldigt tveksam när jag beställde "Äta Djur". En bok om djurindustrin lät väl sådär lagom intressant och jag tänkte att det säkert skulle radas upp massa fakta om hur hemsk djurindustrin är följt av starka uppmaningar om att konvertera till vegetarianism.

  Jag började läsa, och blev helt uppslukad. Stundtals äcklad, stundtals förbannad och stundtals nästan övertygad vegetarian. Det märks att boken är skriven av... Läs hela recensionen

 6. Inga problem att sträckläsa den här boken. Mycket...
  Saïd, 28 maj 2013

  Inga problem att sträckläsa den här boken. Mycket välskriven. Inbillar mig att mycket ligger i att författaren egentligen är romanförfattare. Köp - läs - ge bort!

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Äta djur