Tove Jansson : arbeta och älska (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2014-01-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Hanna Lahdenperä
Originaltitel
Tee työtä ja rakasta
Dimensioner
245 x 175 x 30 mm
Vikt
980 g
SAB
Gcdz Jansson, Tove,Ibz Jansson, Tove
ISBN
9789113056227

Tove Jansson : arbeta och älska

(20 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2014-01-07

Slutsåld

2014 är det hundra år sedan Tove Jansson föddes. Tuula Karja­lainen har skrivit en rikligt illustrerad biografi över Tove Janssons långa, färggranna och produktiva liv. Tove Jansson var mångsidigt begåvad och arbetade både som författare, bildkonstnär och illustratör.

Tuula Karjalainen placerar in Tove Jansson i 1900-talets politiska, sociala och kulturella sammanhang. Boken visar också hur nära sammanbundet Janssons liv och konst var och beskriver bland annat hur Mumindalen med dess invånare föddes under tiden för andra världskriget, och presenterar intressanta synvinklar på Mumindalen som ett slags skyddsrum mot hotet från kärnvapen.

Tove Jansson påverkade samhällets värderingar, inte som en revolutionär fanbärare, utan genom sin egen livsstil och sina egna livsval.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tove Jansson : arbeta och älska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En mycket varm bok om en älskad konstnär och...
    Michael Kolterjahn, 23 januari 2014

    En mycket varm bok om en älskad konstnär och författare. Hon ville vara målarinna men blev uppskattad som serieskapare. Hon drev hela livet en egen konstnärlig linje - försökte inte hänga med i de senaste
    -ismerna. En stor del av boken handlar om hennes privatliv, långvariga förälskelser och många besvikelser. Men hon upprätthöll vänskapen med sina älskare av båda könen. Viktigast i hennes liv var modern Ham,som god tvåa kom Tuulikki Pietilä som hon beskrev kärleksfullt i Tootickis gesta... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tuula Karjalainen