Vilda svanar : tre döttrar av Kina (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
548
Utgivningsdatum
2014-03-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Margareta Eklöf
Originaltitel
Wild Swans- Three daughters of China
Dimensioner
180 x 110 x 40 mm
Vikt
320 g
SAB
Koea.5,Lz Chang, Jung
ISBN
9789113060095
Vilda svanar : tre döttrar av Kina (pocket)

Vilda svanar : tre döttrar av Kina

(24 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-03-19

Slutsåld

Vilda svanar skildrar tre generationer kvinnors liv i 1900-talets Kina och är ett fängslande vittnesbörd om en våldsam epok som innebar stora förändringar och där politikens inverkan på människors liv var enorm.

Medan berättelsen om de tre kvinnorna vecklar ut sig, fångar Chang med gripande, rörande - och till slut hoppfull - detaljrikedom hur historiens dramatiska och våldsamma vindlingar drabbade hennes egen familj och miljoner andra under samma tidsepok.

Vilda svanar räknas som en modern klassiker om Kina och är en unik blandning av memoarer och historisk ögonvittnesskildring. Boken har blivit en bästsäljare i över 30 länder med fler än 10 miljoner tryckta exemplar.

"Denna sanna kinesiska familjesaga, som spänner över tre generationer, innehåller mer våldsamhet än en deckare och mer hjärtesorg än Lilla Dorrit. Det har aldrig tidigare funnits en bok som denna." Los Angeles Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Vilda svanar : tre döttrar av Kina. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. mycket bra
  Agnes V So, 14 november 2016

  verklighetsförankrad, en bit historia, skulle absolut rekommendera så alla lär sig hur kan det gå när dagens enväldshärskare styr. Helt annat än mesiga rapporteringar

 2. Måste-bok om Kina
  Alf Ohlsson, 4 januari 2016

  Viktig bok om man vill förstå något mer om dagens Kina än vad som framgår av vanliga media och till del även bakgrunden till Jan Myrdals rapporter...

 3. Historielektion från Kina för omedvetna!
  Bo Karlsson, 1 januari 2016

  Fantastisk, intressant och samtidigt tragisk historielektion över Kina på 1900 talet. Man sträckläser den från pärm till pärm. Oerhört medryckande och mycket läsvärd!

 4. lärorik och fascinerande
  bonadea, 5 april 2015

  Tre kvinnor som har levt under mycket orolig tid berättat hur det var att leva i Kina. Boken var svår att släppa ifrån sig så spännande var den , Kina är ett land fyllt med mystik och håller väst världen på distans. Jag har inte vetat mycket om Kina mer än att de har varit kommunistisk land med diktatur men att folket levde så förtryckta och deras ledare Mao var lika ond som Hitle men folket var totalt okunniga om hans grymhet då landet censurerade allt och överröstade med propaganda om Maos... Läs hela recensionen

 5. Otroligt intressant nutidshistoria
  Kattis, 7 oktober 2014

  Det här är en berättelse om något som hänt på riktigt. Med utgångspunkt i tre generationer kinesiska kvinnor beskriver boken de många och stora svängningar som skett inom Kina under de senaste seklet. Boken är både spännande, intressant och lättläst och ger en stor förståelse för Kina och Kinesernas levnadssätt. Det här är en bok man "bär med sig" även långt efter att den är slut-läst.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jung Chang