Den färglöse herr Tazaki (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2015-09-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Eiko Duke, Yukiko Duke
Originaltitel
Shikisai wo motanai Tazaki Tsukuru to kare no junrei no toshi
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
192 g
SAB
Hce
ISBN
9789113067612
Den färglöse herr Tazaki (pocket)

Den färglöse herr Tazaki

(27 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2015-09-21
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 21 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tillsammans med fyra vänner, två pojkar och två flickor, ingår Tsukuru Tazaki i en grupp som bestämt sig för att vara nära vänner livet ut. Men när han kommer hem från universitetet en dag blir han varse att han inte längre är välkommen i gruppen. Något har förändrats i grunden men ingen vill eller kan berätta vad som har hänt.

Uteslutningen blir ett trauma som följer honom genom livet. När han flera år senare möter Sara och förälskar sig i henne berättar han om sveket och hur det alltid plågat honom. Hon uppmanar honom att söka upp vännerna från skoltiden för att ta reda på vad som faktiskt hände den gången.

Han lyder hennes råd men ju mer han får reda på, desto mörkare blir sanningen om gruppens intensiva jakt på den perfekta vänskapen. Frågan är om Tsukurus uppgörelse blir något han ångrar eller något som leder till att han äntligen kan lägga det förflutna bakom sig. Kan kärleken verkligen besegra ensamheten? Hur nära kan man komma en annan människa? Kan man faktiskt tvinga sig att glömma obehagliga saker?

Haruki Murakamis nya roman, Den färglöse herr Tazaki, visar både på en ny ådra i hans författarskap och på en återgång till den lyriska realism han visade prov på i genombrottsromanen Norwegian Wood från 1987.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den färglöse herr Tazaki
 2. +
 3. Män utan kvinnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Män utan kvinnor av Haruki Murakami (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Den färglöse herr Tazaki. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En av mina favoritböcker
  Katarina , 21 maj 2020

  Det är väldigt lätt att fatta sympati för huvudpersonen. Han är lågmäld, stillsam och ödmjuk och ser sig själv som en färglös person. En händelse i huvudpersonens tonår förstärker känslan av färglöshet men det är inte alltid som självuppfattningen stämmer överens med hur omgivningen ser på en. Vem är egentligen mest färgstark? Den som skriker högst eller den som inte kräver uppmärksamhet?

 2. lägger en intryck
  Xio, 29 maj 2019

  det var flera år sen som jag läste denna boken. Men ändå efter alla dessa år, så minns jag boken så tydligt som om jag läste den igår. varje gång jag ser den i en bokaffär så kommer berättelsen tillbaka som ny.
  denna bok är en av mina favoriter. jag vet inte om det är för att jag känner igen mig i visa situationer.
  jag tror och tycker att det är en bok som passar för.
  -
  Haruki Murakami är en av mina favorit författare. jag älskar hur han skriver och berättar sina storys. jag g... Läs hela recensionen

 3. Naket och vackert
  Sarahsson, 4 april 2016

  Den här boken fick jag tag på genom årets bok-rea. Har tidigare läst "Norweigan Wood" och blev därför nyfiken på mer av Murakami. Till min glädje blev jag positivt överraskad och gillade denna boken mer, trots att båda genomsyras av en sorgsenhet och tyngd som berör livets olika skeden.

  Det som jag gillade med boken är att den behandlar känslor av att vara avvisad, bortträngd och känslan av att leva i ovisshet. Detta är något jag tror att många mer eller mindre har varit med om i sit... Läs hela recensionen

 4. Ovanligt tema
  Johan Sandberg, 19 januari 2016

  Huvudpersonen påminner om en del andra personer i Marukamis böcker. Mycket om hur den japanska kulturen inom yngre medelålder. Lite seg dock.

 5. Murakami är en klart intressant bekantskap
  Nils F, 8 december 2015

  Mycket bra! Min första kontakt med Haruki Murakami. Hans mycket personliga sätt att berätta en historia och levandegöra människorna i den, gillar jag. Nu blir det att utforska andra böcker av honom!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Haruki Murakami