De kommer att drunkna i sina mödrars tårar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2017-02-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Förlag
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
450 g
SAB
Hc
ISBN
9789113073132
De kommer att drunkna i sina mödrars tårar (inbunden)

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

(67 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-02-27
209
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En vinterkväll kliver tre individer som svär trohet till den sönderfallande terrorstaten Daesh in i en bokhandel. En kontroversiell konstnärs framträdande avbryts av ett pistolskott, panik utbryter och samtliga i lokalen tas som gisslan. Men en av de tre angriparna, en ung kvinna som har som uppgift att filma våldet, bär på en hemlighet som kan ändra allt. Under attacken vänder hon sig till en av de andra och viskar: Allt är fel. Vi borde inte vara här. Vi borde sticka.

Två år senare besöker en författare kvinnan på en rättspsykiatrisk klinik. Hon har läst hans böcker och ger honom en bunt papper, där hon har skrivit ner en sällsam berättelse.

Hon menar att hon kommer från framtiden.

Johannes Anyurus nya roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar handlar om hopp och hopplöshet i dagens Europa, om vänskap och svek, och om terrorns och fascismens teater.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De kommer att drunkna i sina mödrars tårar
 2. +
 3. En storm kom från paradiset

De som köpt den här boken har ofta också köpt En storm kom från paradiset av Johannes Anyuru (pocket).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Obehaglig och lite krånglig
  Bokdjungeln , 10 februari 2020

  Väldigt obehaglig bok då det känns som att Sverige går mot en liknande framtid som den som beskrivs. Det vill säga ett segregerat Sverige där muslimer och andra utanför "den svenska" normen låses in och blir av med deras medborgerliga rättigheter. Bokens innehåll är en roman men innehåller slag av sci-fi och den kan verka krånglig då den inte är i kronologisk ordning utan hoppar mellan personer och olika tidsepoker. Jag måste erkänna att den otydliga strukturen förvirrar mig lite och jag känn... Läs hela recensionen

 2. Helt underbar!

  En egendomlig dystopiskt berättelse eller kanske studie över vad rädsla gör med ett samhälle och dess invånare. Sitter kvar länge efter sista raden lästs.

 3. Ett måste för alla Sveriges invånare
  Hubberu, 2 april 2018

  Ni som inte förstår boken måste nog öppna era ögon. Sverige blir mer främlingsfientligt och segregerat för varje dag som går. Denna bok var en oerhört läskig påminnelse om vad som kan hända inom rikets gränser om folk låter sina (främst) vita nära och kära fortsätta med sin groende islamofobi. (Med en liten sci-fi twist, fast glöm inte att projekt som MK Ultra existerat sedan 50 talet)

  Detta kommer från en svart kvinna som möter rasism varenda eviga dag.

 4. Fantastisk och förfärlig
  Lennart, 17 mars 2018

  Det finns böcker som är omöjliga att läsa. Och omöjliga att lägga ifrån sig. Anyurus roman är en sådan. Den som vill ha en sammanhängande bok, berättad i kronologisk ordning och med tydlig början och slut bör inte försöka läsa den. Allt förefaller flyta, inte minst tidsbegreppen. Nyckelmening (s. 288): "Vad jag än sa skulle vara en lögn. Vad jag än sa skulle vara sanningen." Ett dystopiskt framtidsscenario. Ändå en skrämmande aktuell bok om hur det skulle kunna gå, om vi slutar bry oss om var... Läs hela recensionen

 5. Svår.

  Boken är svårläst och deprimerande. Det är svårt att hänga med i de olika tidszonerna. När man känner många av våra nya svenskar känner man att bilden boken ger är svartare än verkligheten.

 6. Vart är vi på väg
  Gösta Vinberg, 17 januari 2018

  Boken är så otäck att läsa så känsliga personer bör undvika den, annars kan de få svårt att sova om nätterna. Berättelsen handlar inte om framtiden för tyvärr förekommer allt som händer i denna bok på många ställen i vår värld dagligen. Man måste fråga sej vart är mänskligheten på väg. Jag som naivt trodde att vi lär av våra misstag, men så är det inte. Hemskheterna som vi utsätter varandra för utvecklas i takt med hur våra forskare förstår hur bl.a.hjärnan styr vårt beteende. Du som har ett ... Läs hela recensionen

 7. Förhatlig och rasistisk
  Marie, 28 oktober 2017

  Tveksamt litterärt värde och tveksam moral i denna bok, där inte en enda "svensk" (som författaren kallar dem) framstår som en riktig människa. Att spinna en otrovärd fabel om att muslimer i Sverige skulle interneras och dödas i läger av typen koncentrationsläger är en skymf mot de som faktiskt har suttit i sådana läger, och boken tenderar dessutom att avbilda muslimer som offer, utan ansvar för sitt eget liv och egna eventuella misslyckanden. En cynisk bok som riskerar att ytterligare spä på... Läs hela recensionen

 8. Pretantiöst försök att vara originell.
  99% objektiv. , 1 juli 2017

  Det är en skymf mot Orwell att försöka lika Anyuru med honom. Språket är ointressant och känns anpassat för högstadieelever, handlingen likaså allt efter kapitel ett. I ett desperat försök att vara originell blandar författaren in någon form av pseudo-tidsresande, men utöver det är handling i stort att muslimer begår terrordåd i Sverige, och som svar internerar Sverige muslimer i förorter.

  Man kan omöjligen sticka under stol med att författaren försöker påverka sina läsare till att ... Läs hela recensionen

 9. Svårförstådd
  Mia Boström, 28 juni 2017

  Tyvärr hade jag väldigt svårt att förstå innehållet i boken. Vi läste den i vår bokcirkel och hälften förstod en del och vi andra förstod inte särskilt mycket av innehållet. Temat gällde vad som kan hända i ett rasistiskt Sverige, vilket kunnat vara väldigt intressant. Men jag förstod aldrig vad som var dåtid, nutid eller framtid, eller vem som var "jag". Vad var på riktigt och vad var inte på riktigt?

 10. De kommer att drukna i sina mödrars tårar
  Marber, 18 maj 2017

  En fantastiskt bra och välskriven bok med ett poetiskt språk som gör den till en bok som en bär med sig länge efter att den är läst. Skrämmande aktuellt ämne. Jag kommer absolut att läsa mer av denne begåvade författare

 11. Vedervärdig
  lena göransson, 10 april 2017

  En ny Orwell?
  Innehållet är vedervärdigt men ändå inte.Sammansatt av ord man inte vill läsa. Ändå måste man läsa färdigt. När man läst ut boken sitter den kvar i medvetandet.
  Språket är omedelbart och drabbande.
  Borde läsas av alla.

 12. Fenomenal!
  Per Andersson, 21 mars 2017

  Årets bästa. På gymnasiet sa en bibliotekarie till mig att En flykting korsar sitt spår är en av de böcker som förändrar en; man är inte likadan efter att man läst den som man var innan. Så är det med denna också. Den ändrar min syn. Omskakande och stark.

 13. Osanolikt bra och omskakande roman
  Per, 13 mars 2017

  Fantastiskt språk om några av vår tids viktigaste frågor och trots brutala scener är känslan av boken att den är väldigt fin och empatisk. Och handlar lika mycket om relationen till våra barn som om det världspolitiska läget.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Johannes Anyuru

Bloggat om De kommer att drunkna i sina mödrars tårar