Det som inte dödar oss - Millennium 4 (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Millennium (del 4)
Antal sidor
504
Utgivningsdatum
2016-09-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
273 g
SAB
Hc
ISBN
9789113073309

Det som inte dödar oss - Millennium 4

(133 röster)  |  Läs 17 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-09-16
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tidskriften Millennium har fått nya ägare. Elaka tungor hävdar att tiden har sprungit ifrån Mikael Blomkvist och han funderar på om han borde göra något annat.

Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack till synes utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne.

En sen natt ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.

Mikael Blomkvist börjar hoppas på det scoop som både han och Millennium behöver. Lisbeth Salander har som vanligt sin alldeles egen agenda. I Det som inte dödar oss fortsätter berättelsen. Det har blivit dags för deras vägar att korsas. Ännu en gång.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det som inte dödar oss - Millennium 4
 2. +
 3. Mannen som sökte sin skugga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mannen som sökte sin skugga av David Lagercrantz (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Det som inte dödar oss - Millennium 4. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Torftig
  NGH, 8 februari 2024

  Komplicerad och långrandig text. En klar besvikelse i jämförelse med originalböckerna. Lagercrantz verkar mest intresserad av volym och att utnyttja varumärket Millennium. Rekommenderas inte.

 2. Millenium 4-6
  Mari Brunström, 13 juni 2022

  Var inte alls samma stil som de 3 första böckerna, för mig var de en besvikelse!
  Bitvis långtråkig och tungläst, man fortsätter för att få veta hur det går med karaktärerna.

 3. fantastisk
  ullis, 20 maj 2020

  wow!
  vilket språk, spänning och täthet i storyn. sträckläste den och tycker att den är en värdig uppföljare till stieg larssons mästerverk millenium.

 4. För mycket av allt
  Gunilla , 29 oktober 2019

  Får en känsla av att författaren inte kunnat bestämma sig för vilken handling han vill ha och därför tar med allt han kan komma på

 5. Mycket spännande och bra fortsättning om Lisbeth

  Tycker David fått till en bra spännande fortsättning om Lisbeth Salander. Kan rekommenderas. Många historier som mynnar ut i gemensamt slut. Ser fram mot nästa bok.

 6. Inge vidare..
  John Vikström, 8 februari 2018

  Har aldrig varit speciellt förtjust i dessa böcker, men den här var rent utsagt förskräckligt dålig och dessutom dra jag paralleller med filmen Mercury Rising. Tycker mycket är snott från filmen!! Dessutom är Lisbeth Salander och hennes syrra så otroligt löjligt överdrivna så att nästan inte ens Stålmannen skulle ha en chans mot dessa två...

 7. Millennium
  Birgitta Kullander, 26 januari 2018

  Jättebra bok, nästan helt i klass med tidigare Millennium-böcker.
  Spänningen olidlig och svår att lägga ifrån sig..........
  Hoppas David fortsätter även om han säger att det var den sista.

 8. Tråkig
  -, 28 november 2017

  Det verkar som han fr.a koncentrerar sig på att vara trovärdig i alla datavärlden.
  Språket och personporträtten torftiga.Blir ointressant.
  Kommer inte att bry mig om att läsa nästa - om det kommer uppföljare(vilket det lär göra - Money talks)

 9. Millenium 4
  Eva Charlotte Nordström, 11 november 2017

  Den är stundtals spännande, men alldeles för mycket data terminilogi. Svårt att begripa. Inte lika bra som de tidigare.
  Men ska läsa femman också.

 10. En värdig uppföljare
  Daniel Johan Olof Edström, 13 oktober 2017

  Boken är stundtals mycket spännande och svår att lägga ifrån sig. Stilen känns igen från "originalet", även om jag stör mig något på Lagercrantz uppenbara vilja att försöka verka i "Stig Larssons anda" genom att t ex skjuta in onödig poilitiserad information om att en taxichaufför minsann har upplevt krig och elände i hemlandet, men nu är integrerad och hårt arbetande i Sverige. Men en "trea" är den helt klart värd.

 11. Skamlig
  Gabrielle, 31 juli 2017

  Hade så höga förväntningar på denna boken men karaktärerna är inte sig lika alls tycker jag. Stort misstag att låta någon annan fortsätta skriva

 12. Ren dynga!
  Matz Ekström, 1 juni 2017

  Stieg Larsson hade nog inte gillat denna bok. Väldigt torftigt skriven, absolut ingen spänning. Föregångarens böcker går inte att jämföra. Ren dynga!

 13. Ängslig
  Anne , 27 december 2016

  Historian är bra och välskriven men onödigt mycket fackterminologi ibland som gör att boken känns lite ängslig att inte "räcka till".

 14. Besviken
  Linda, 13 december 2016

  Långdragen och tråkig. Verkligen försökt men tror inte jag kommer läsa ut den. En stor besvikelse efter de andra 3 förvisso annan författare nu men ändå.

 15. Tyvärr en besvikelse
  Jörgen Olofsson, 11 november 2016

  När de första Millennium böckerna kom och blev lästa, upplevdes de som om inte unika i alla fall som något nytt och med en samhällskritisk botten. Allt detta är borta. Och boken upplevs som förutsägbar, där Sahlander växt ut till att bli en superkvinna. Med alla dessa egenskaper och färdigheter detta medför. Lite övertydligt så läggs hela tiden ut olika ledtrådar. Ibland flera gånger så att vi inte ska missa dem. Vi vet vad som kommer att hända i den här konstruerade historien och därf... Läs hela recensionen

 16. Tråkig
  -, 8 november 2016

  Oj, den här boken hade jag väntat mig mycket mer av. Tänk att få tillåtelse att fortsätta på Millennium-trilogin! Men ack så torftigt och illa skrivet. Den säljer mest på sitt namn, inte på att det är en bra bok. Undvik den, det finns avsevärt bättre i deckargenren.

 17. Datanörd
  Kenneth Österberg, 1 november 2016

  För mycket tjat om data och matematik. Blev ointressant i och med det. Alltför mycket briljerande i matematiska formler och underverk. Inte trovärdigt.

Visa alla 17 recensioner

Fler böcker av David Lagercrantz