Husmanskonster (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2017-09-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Gawell, Charlotte (foto)
Dimensioner
267 x 192 x 26 mm
Vikt
1335 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789113080802

Husmanskonster

(17 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-28

Slutsåld

Efter 60 år vid spisen återvänder Leif Mannerström i högform till sin paradgren och den mat han älskar mest. Husmanskosten tillagad i ett varmt kök med rykande grytor och kastruller, härliga dofter från goda och närodlade råvaror. Rejält, gott och rikligt, mat att samlas kring. Här finns mängder med recept på soppor, fisk, fågel, kött, vilt och desserter. De spänner över det traditionella och välkända till nytolkningar och influenser från andra matkulturer. En Biff Rydberg, en ramslökssoppa, det kokta hönset i currysås, slottssteken, kåldolmarna på lamm, en osso bucco, krusbärskrämen och mycket, mycket mer. Allt tillagat med Mannerströms stora kunnande kring tillredning och bästa känsla för råvaror.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Husmanskonster. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Leif Mannerströms bästa
  Ulrika Sverdrup, 9 november 2021

  En receptsamling av Leif Mannerström är en klenod att ha. Boken innehåller dock många fantastiska recept som vi nu gör på Mannerströmsktvis

 2. Bra recept och fina bilder
  Fredrik P, 19 april 2021

  En mycket bra blandning av både enkla och svårare recept, stor variation av rätter och ingredienser samt fina, inspirerande bilder.

 3. Leif Mannerström är en konstnär i husmans
  Colomba, 30 juli 2019

  Jag gillar hans böcker väldigt mycket.Man blir inte besviken om man letar efter riktigt goda husmans.

  Fler borde skaffa sig en bok och börja laga efter hans recept.

 4. En bok för alla

  Fantastiska recept som alla kan laga som har matlagning antingen som proffesion eller som hobby. För alla som är seriöst intresserade av god mat borde ha den hemma.

 5. Ännu en bra kokbok av Leif Mannerström
  Magnus Ringman, 1 november 2017

  Det finns en tendens hos populära kockar som ger ut mer än en kokbok att recepten upprepas. Det har förvånat mig många gånger att samma recept publiceras i olika böcker av samme kock. Så inte i detta fall, så långt jag kunnat se. Trevlig uppföljare till klassikern Husmanskonst som kom för ett par år sedan. Ett speciellt tips på trevlig rätt; Mannerströms gulasch.

Visa alla 5 recensioner