Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2009-03-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
196 x 150 x 26 mm
Vikt
500 g
SAB
Dofa
ISBN
9789127088702

Fem gånger mer kärlek : forskning och praktiska råd för ett fungerande familjeliv : en bok till föräldrar med barn mellan 2 och 12 år

(109 röster)  |  Läs 18 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2009-03-23
239
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fem gånger mer kärlek, eller med andra ord: att ge sina barn fem gånger så mycket positiv uppmärksamhet som tjat, tillsägelser och gränssättning är ett förhållningssätt som ger stor utdelning! Den här boken visar hur man som förälder gör detta. Det är en handfast och konkret guide med väl förankrad forskning i ryggen och ett pedagogiskt upplägg med både exempel och övningar.

Principerna kommer från KBT, och bygger på tilllämpad forskning om föräldraskap. Bokens kapitel utgår från olika teman på vanliga problem som de flesta föräldrar upplevt. Därefter följer övningar som steg för steg ger dig som förälder en ny färdighet och insikt.

Boken riktar sig i första hand till föräldrar som har barn mellan 2 och 12 år.I sin bok ... ger han handfasta råd och tips till föräldrar med barn i åldrarna två till tolv år. Vad gör man när barnet inte vill gå och lägga sig, hur tar man sig ur tjatfällan, hur får man syskon att sluta bråka och hur närmar man sig ett barn som börjar ta avstånd från dig som förälder?
Ann-Cathrine Johnsson, TT Spektra

En handfast bok för föräldrar och skolpersonal. Här finns mycket tänkvärt för alla vuxna som har med barn att göra. Alla tips och råd baseras på forskning, och i små faktarutor presenteras flera studier. Exempel på vardagskonflikter varvas i boken med goda råd och konkreta övningar. Hur vi tenderar att behandla våra barn blir skrattretande tydligt i de små rutorna där vissa exempel lyfts upp till vuxennivå.
Anette Brännström, Sundsvalls Tidning

Författaren Martin Forster pekar i sin bok om barnuppfostran ... på vilka underverk man kan uppnå i relationen förälder-barn med positiv feedback i stället för tjat och förmaningar.
Cecilia Norrby, Dagens Nyheter

Det har blivit ett antal hundöron under läsningen och det är definitivt en bok som förtjänar sin plats i bokhyllan för man hinner ju glömma och man har olika problem under olika perioder i sitt föräldraskap. Tycker inte den är full av pekpinnar utan saklig och man får skapa sin egen plan för sitt agerande, man skrivs inte på näsan.
Jos blogg

Jag kan varmt rekommendera den till alla som vill ha en lagom lättläst och lättanvänd bok om föräldraskap.
Danie Kraft, Det känsliga barnet

I sin bok ger han handfasta råd och tips till föräldrar med barn i åldrarna två till tolv år. Vad gör man när barnet inte vill gå och lägga sig, hur tar man sig ur tjatfällan, hur får man syskon att sluta bråka och hur närmar man sig ett barn som börjar ta avstånd från dig som förälder?

Ann-Cathrine Johnsson, TT Spektra
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fem gånger mer kärlek : forskning och praktiska råd för ett fungerande familjeliv : en bok till föräldrar med barn mellan 2 och 12 år
 2. +
 3. Med känsla för barns självkänsla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med känsla för barns självkänsla av Petra Krantz Lindgren (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Fem gånger mer kärlek : forskning och praktiska råd för ett fungerande familjeliv : en bok till föräldrar med barn mellan 2 och 12 år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas till alla föräldrar
  Chaima Ayhan, 23 februari 2022

  En fin handbok om hur man hanterar olika situationer på bästa sätt som den bästa föräldern. Vi alla vill vara den bästa föräldern för våra barn och denna bok är en bra investering.

 2. Bra tankar
  Anna, 20 juli 2021

  Bra bok med mycket tips som underlättar vardagen. Hur man kan tänka osv, gav mig ett större perspektiv. Lättläst och bra.

 3. Min bibel
  Sara , 26 november 2019

  Den här boken är så pedagogisk och enkel att ta till sig. Den är min bibel när det gäller min barnuppfostran. Tack för att du skrev den!

 4. Riktigt bra!
  Steph, 19 juni 2017

  Bra upplägg och lätt att ta till sig informationen i boken. En bok som alla som är i kontakt med barn borde läsa!

 5. Kunskap och vägledning i kontakten med ditt barn
  Familjebehandlare, 7 september 2016

  En bok till föräldrar/vuxna med små barn som förmedlar god kunskap och vägledning kring förhållningssätt och bemötande. Lättläst och igenkänningsfaktorn i de vardagliga exemplen är stor. En bok som kan göra skillnad för både barn och föräldrar/vuxna om innehållet tillämpas.

 6. Lättläst
  Lotta Backman, 12 juli 2016

  Mycket bra konkreta förslag på hur man kan göra, däremot så hade jag svårt att ta till mig då vi har en mer komplicerad situation hemma.

 7. Lättläst med bra råd
  Henrik, 19 januari 2016

  Jag tycker att boken är väldigt lättläst med tydliga råd som backas upp av riktig forskning. Boken kommer att bli en stor hjälp för mig i vardagen.

 8. Fantastisk bra
  Pablo Utter, 29 april 2015

  En måste för alla föräldrar!
  Bra tips, lättläst.
  Man lär sig mycket och kommer ännu närmare sina barn!
  Mycket bra!

 9. Precis vad jag sökte!
  Anna , 3 februari 2015

  Har hamnat i en ond cirkel med tjat och gnat och behövde i inspiration! Känner igen mig i det jag läser och får många tips på hur även vi föräldrar kan ändra vårt beteende. Flera bra och användbara tips!

 10. Sunt förnuft och smarta ledtrådar
  Pärlan, 17 mars 2014

  Bra bok som inte kommer med pekpinnar. Har läst den från början till slut
  men boken går även att läsa vissa kapitel fristående.

 11. Tankeväckare
  Ulrika, 7 mars 2014

  En mycket läsvärd bok, inte bara för föräldrar utan för alla som har relationer till barn t ex lärare, terapeuter.
  Bra att det finns kopplingar till forskningen. Vet de som fått hjälp av boken för att få bättre och fungerande relationer till sina barn där det inte riktigt fungerat innan. Tror att man har stor nytta av den för att få allmänt bra och fungerande relationer och mer kärlek kan väl aldrig vara fel?

 12. Läs och lär!
  Jenny , 10 februari 2014

  Den är så klokt skriven och gör att vi verkligen har något att lära av Martin. Det suveräna sättet att översätta en chefs egenskaper på föräldraskapet och få oss vuxna att förstå hur det verkligen känns lämnar inget övrigt att önska. Super!

 13. En mycket bra bok, den är pedagogisk upplagd med...
  Emelie, 30 december 2013

  En mycket bra bok, den är pedagogisk upplagd med exempel och råd. Jag gillade särskilt att boken fokuserar på det positiva hos barn och föräldrar istället för att ta upp exempel på när något gått snett eller blivit fel, fokuserar boken på vad som förs rätt. Jag har själv inga barn men tyckte att boken var väldigt intressant och jag lärde mig mycket.

 14. Kanonbra bok. Riktar sig mera till lite äldre barn men...
  Jossan, 23 augusti 2013

  Kanonbra bok. Riktar sig mera till lite äldre barn men läste den under min graviditet med mitt första barn och jag kommer läsa den säkert mer än en gång till. Kan verkligen rekommendera. Tycker alla föräldrar men även personal som jobbar med barn skall läsa denna.

 15. Boken ger enkla handfasta beskrivnigar på hur man som...
  gunilla larsson, 21 augusti 2013

  Boken ger enkla handfasta beskrivnigar på hur man som förälder kan göra. Det är bra att metoderna är enligt beprövad vetenskap.

 16. Ett bra verktyg när man har barn med tex ADHD! Ett bra...
  Therese Berg, 2 maj 2013

  Ett bra verktyg när man har barn med tex ADHD! Ett bra stöd när man inte vet hur man ska göra i vissa situationer!

 17. Bra bok med många konkreta tips som är baserad på...
  Di Ven, 19 april 2013

  Bra bok med många konkreta tips som är baserad på FORSKNING och inte på subjektiva åsikter av "de lyckade" föräldrarna som utgår enbart utifrån deras egna erfarenheter.

 18. Det här är en måste-bok för föräldrar till små och...
  Helena, 16 april 2013

  Det här är en måste-bok för föräldrar till små och halvsmå barn som testar oss mammor och pappor dagarna i ända. Jag och min man läste den här boken tillsammans för att hjälpas åt att hitta verktyg för att sluta "gnälla" på våra barn. För att blir tydligare vuxna i förhållande till våra barn och mer samspelta.

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av Martin Forster