Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2019-05-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127127678
Självkänsla på djupet (e-bok)

Självkänsla på djupet E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2019-05-21

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Negativ självkänsla spelar en avgörande roll i våra liv, det visade Marta Cullberg Weston redan i sin bok Ditt inre centrum (2005). I sitt arbete som terapeut har hon stött på många personer som går omkring och tror att de inte duger, och därför föddes idén att i en ny bok ge en mer detaljerad beskrivning av hur arbetet med att befria en person från en negativ självkänsla går till.

Under den vuxna ytan hos de flesta av oss finns olika sorters ?inre barn?. Det kan röra sig om inre barn som inte blivit sett och som därför inte tror att det är möjligt att älska. Andra bär kanske på ett skamfyllt inre barn eller på ett inre barn som känner sig underlägset och otillräckligt. Det medför att man är sårbar för speciella situationer och reaktioner från andra människor ? man kan reagera oproportionerligt starkt på vissa saker, man riskerar att bränna ut sig i sina försök att duga, man beter sig irrationellt och har låg självkänsla.

Man måste gå tillbaka till sitt ?inre barn? och dess föreställningsvärld för att kunna förstå hur dessa falska självbilder uppstod och för att kunna befria sig från dem. Då kan dessa ?självfällor? upphöra att styra ens liv.

Marta har under senare år utvecklat en teknik som är särskilt avpassad för att arbeta med de falska föreställningar om sig själv som många bär på. Symboldrama har här visat sig vara en bra metod för att öppna dörren till sin inre värld och återknyta kontakten med det inre barnet. Terapeuten kan då hjälpa klienten att hantera och förstå situationen och befria sig ur de känslomässiga låsningar som fixerat problematiken. Man kan reparera sin självkänsla!

Målgrupp:
Intresserad allmänhet, vårdpersonal, och terapeutiskt intresserade psykologer, socionomer etc.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Självkänsla på djupet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. I love it!
    Ulrika , 29 juli 2021

    Vilken fantastisk bok! TACK! Jag fick upp ögonen för min dåliga självkänsla, varför jag följer samma mönster och att jag nu förstår hur man kan bryta detta mönster och få ett lyckligare liv. Med hjälp av terapi också såklart. Men nu vet jag grundproblemet.
    Rekommenderar den varmt.

Visa alla 1 recensioner