Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2018-01-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Waldersten, Petra (form)
Dimensioner
211 x 139 x 14 mm
Vikt
337 g
SAB
Vl
ISBN
9789127141728
Suicidprevention i praktiken (häftad)

Suicidprevention i praktiken

(4 röster)
Häftad Svenska, 2018-01-13
389
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Suicidrisk är bland det svåraste att hantera inom vården. Eftersom självmordstankar nästan alltid beror på ett psykiskt lidande som upplevs outhärdligt och opåverkbart för patienten, är det avgörande att omgivningen förmedlar att tillståndet och lidandet går att behandla.

Boken ger dels kunskap om de psykiatriska tillstånd som utgör riskfaktorer för självmord, med konkreta råd om bemötande och behandling. Dels visar författaren via många fallexempel och berättelser hur suicidalitet kan yttra sig på olika sätt, samt vilka åtgärder som kan förhindra självmord. Suicidprevention i praktiken riktar sig till studerande och yrkesverksamma inom psykiatri och vård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Suicidprevention i praktiken
 2. +
 3. Psykiatri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykiatri av Jörgen Herlofson, Lisa Ekselius, Anders Lundin, Björn Mårtensson, Marie Åsberg (inbunden).

Köp båda 2 för 1358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ullakarin Nyberg

 • Konsten att rädda liv : Om att förebygga självmord

  Ullakarin Nyberg

  Varför tar en människa sitt liv? Går det att förhindra, finns det varningstecken? Och vad kan man göra om man anar att någon har tankar på självmord? Konsten att rädda liv handlar om att bryta den tystnad som ofta omger psykisk ohälsa och självmor...

 • Aldrig ensam

  Charlie Eriksson, Ullakarin Nyberg, Peder Björling

  "Vi tror tyvärr inte att han kommer överleva "Det är en vacker höstkväll i slutet av september 2013. Charlies kropp ligger på en kal bår inne på intensivvårdsavdelningen på Länssjukhuset i Kalmar. Hans föräldrar har just fått samtalet från läkaren...