Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2017-08-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
217 x 155 x 15 mm
Vikt
405 g
SAB
F.06,G:df,Aef
ISBN
9789127144828
Facit : konsten att skriva krönikor (inbunden)

Facit : konsten att skriva krönikor

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2017-08-05
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Patrik Lundberg drömde om att få skriva krönikor. Han sydde ihop sin egen utbildning: studerade retorik, litteratur och journalistik. Analyserade skribenter och författare. Läste. Skrev. I över ett decennium kokade han ner krönikekonsten till en liten vetenskap.

Facit är resultatet av allt det där: från handfast stilistik och källkritik till övningar i fantasi och råd från några av Sveriges bästa krönikörer. Aftonbladets kolumnist Patrik Lundberg har skrivit boken som han själv önskade hade funnits där för honom. Nu har du hans dröm i handen. Ta den i fickan. Gör den till din.

Ur innehållet:
· Retorik
· Dramaturgi
· Stalltips från stjärnkrönikörer
· Krönikesamling Patriks bästa och sämsta

Patrik Lundberg är journalist och författare. Han skriver krönikor i Aftonbladet varje söndag och har skrivit två böcker: den självbiografiska Gul utanpå och ungdomsromanen Onanisterna. Han är Sveriges enda lärare i konsten att skriva krönikor.

"Flera skrivtips återfinns i andra skrivhjälpsböcker, men styrkan i denna bok är att den ger lust att författa själv och att den är skriven föredömligt lättillgängligt, både vad gäller uppbyggnad som språk ... Facit - konsten att skriva krönikor ger en djup insikt i vad som skiljer en krönika från annat skrivande och är även en inspirerande konkret handbok till att pröva själv." Brita Elmers, BTJ

"Facit - konsten att skriva krönikor" ger en djup insikt i vad som skiljer en krönika från annat skrivande och är även en inspirerande konkret handbok till att pröva själv.
Brita Elmers, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Facit : konsten att skriva krönikor
  2. +
  3. Skrivande röster, del 2 : inspirationshandbok för skrivsugna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skrivande röster, del 2 : inspirationshandbok f... av Maria Bielke Von Sydow (häftad).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Patrik Lundberg