Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2017-08-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
217 x 155 x 15 mm
Vikt
405 g
SAB
F.06,G:df,Aef
ISBN
9789127144828
Facit : konsten att skriva krönikor (inbunden)

Facit : konsten att skriva krönikor

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-08-05

Slutsåld

Patrik Lundberg drömde om att få skriva krönikor. Han sydde ihop sin egen utbildning: studerade retorik, litteratur och journalistik. Analyserade skribenter och författare. Läste. Skrev. I över ett decennium kokade han ner krönikekonsten till en liten vetenskap.

Facit är resultatet av allt det där: från handfast stilistik och källkritik till övningar i fantasi och råd från några av Sveriges bästa krönikörer. Aftonbladets kolumnist Patrik Lundberg har skrivit boken som han själv önskade hade funnits där för honom. Nu har du hans dröm i handen. Ta den i fickan. Gör den till din.

Ur innehållet:
· Retorik
· Dramaturgi
· Stalltips från stjärnkrönikörer
· Krönikesamling - Patriks bästa och sämsta

Patrik Lundberg är journalist och författare. Han skriver krönikor i Aftonbladet varje söndag och har skrivit två böcker: den självbiografiska Gul utanpå och ungdomsromanen Onanisterna. Han är Sveriges enda lärare i konsten att skriva krönikor.

"Flera skrivtips återfinns i andra skrivhjälpsböcker, men styrkan i denna bok är att den ger lust att författa själv och att den är skriven föredömligt lättillgängligt, både vad gäller uppbyggnad som språk ... Facit - konsten att skriva krönikor ger en djup insikt i vad som skiljer en krönika från annat skrivande och är även en inspirerande konkret handbok till att pröva själv."

Brita Elmers, BTJ

Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Patrik Lundberg