Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2017-03-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
215 x 142 x 22 mm
Vikt
439 g
SAB
Oh
ISBN
9789127145061
Pojkarna och de ensamma poliserna (inbunden)

Pojkarna och de ensamma poliserna

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-03-11
216
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  162
Visa alla 1 format & utgåvor
En dag är de där. Unga killar som lever på gatan och sover utomhus, mitt i Stockholm. Poliserna Christian Frödén och Mikael Lins bestämmer sig för att lära känna pojkarna. Vilka är de? Varför har de hamnat här? En kort tid senare grips elvaåriga Amin på Malmö Central. Videon på det uppmärksammade vaktingripandet sprids över hela landet. Alla pratar om de utsatta pojkarna. Tills en dag då de plötsligt utmålas som ett hot mot Sverige.

Katia Wagner berättar om Amin och följer hans resa från ficktjuv i Paris till hans nya liv i en liten svensk stad. Hon följer på nära håll Christian och Mikael i deras polisarbete för att uppmärksamma pojkarnas situation.

Det här är en bok om en parallell värld med andra regler. Där människohandel, droger och kriminalitet är en del av livet. Det handlar om att överleva, och om vänskap och syskonkärlek.

Katia Wagner är undersökande journalist och författare. Hon har tidigare skrivit böckerna Alexandramannen, Addad på nätet och De förlorade barnen (med Jens Mikkelsen). Hon har bland annat belönats med Guldspaden och Wendelapriset för bästa sociala reportage.

"Genom att vara närvarande och lyssna lyckas Katia Wagner få dessa barn att kliva ur de gäng som på senare tid demoniserats bortom all sans och bli till rationella individer, med individers alla fel och brister, drömmar och uppväxthistorier. Det är en omistlig journalistisk gärning."
Sydsvenskan

"Det är en drabbande bok som Wagner har skrivit, som förhoppningsvis kan den leda till att mera resurser läggs på att hjälpa barnen. Wagners poäng är att gatpojkarna är både är offer och förövare - på samma gång. Och detta får inte glömmas bort: det handlar om barn, även om de begår brott."
Rasmus Landström, Arbetarbladet

"Det är välskrivet, taktfullt verklighetsnära och med balanserad medkänsla. Det är en omskakande text som väcker många frågor. De tragiska ödena är många men det ryms också välfunna ljusglimtar. Det är föredömligt väldokumenterat, med redovisning av olika myndighetshandlingar och annan skriftlig dokumentation. En stark reportagebok där två poliser, med alltför knappa resurser, gör storstilade insatser för att göra livet lite drägligare för svårt utsatta barn."
BTJ

Pressröster om De förlorade barnen, 2013

"Jag ska medge att jag två gånger, men med plågsam osäkerhet, läst denna angelägna bok. Först med stark upprördhet. Sedan, för att hitta lösningar, med något som liknar uppgivenhet. /.../ En beundransvärd bok."
Per Olov Enquist, Expressen

"Ett viktigt tidsdokument."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Pressröster om Alexandramannen, 2008

"En mycket mycket mycket bra bok. Betyg 5."
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

"Resultatet är en omskakande skildring av sårbarhet, utsatthet och utnyttjande. Vissa stycken gör så ont att läsa att jag tvingas pausa och lägga boken ifrån
mig. Jag skulle vilja sätta Katia Wagners bok i händerna på varenda tonårsförälder, grundskollärare och socialsekreterare."
Karin Rebas, Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pojkarna och de ensamma poliserna
 2. +
 3. När ingen lyssnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen lyssnar av Diamant Salihu (inbunden).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pojkarna och de ensamma poliserna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Som en spänningsroman!
  agneta folin, 5 april 2017

  Undrar du vad som hände med pojken från Marocko som blev nerbrottad på centralen i Malmö, eller hans kompisar och andra ensamkommande barn?
  Undrar du hur poliserna och vakterna känner och tänker?
  Här får man träffa och följa varje individ, hur de tänker känner och handlar,från deras bakgrundshistoria fram till nuläget, skildrat på ett sätt som fängslar från första raden så att det känns omöjligt att släppa ifrån sig boken.
  Jag trodde aldrig att ett reportage skulle kunna vara så oerhört spännande att läsa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katia Wagner