Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2017-03-14
Upplaga
11
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Dimensioner
236 x 186 x 18 mm
Vikt
596 g
SAB
Qefz Dahlia
ISBN
9789127151406

Dahlior

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-03-14
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

"Nyutgåva av en läsvärd och innehållsrik bok."


Allt om Trädgård

Vild, passionerad, otyglad eller stram och elegant - det finns en dahlia för varje smak och personlighet. Det finns drygt 55 000 namngivna sorter, den förekommer i alla färger utom blått och storlekarna varierar från dvärgformat till riktiga giganter med 30 cm i diameter.

Här får du veta allt om såväl berömda som mindre kända dahliasorter, hur du sköter dem, dahlian som rabatt- och snittblomma, vinterförvaring och förökning. Du får också ta del av dahlians spännande resa från Mexiko, där den idag är nationalblomma, till att spridas över hela världen.

Elisabeth Svalin Gunnarsson är skribent och fotograf med trädgård, historia och arkitektur som ämnesområden. Hon har tidigare gett ut böcker som I trädgårdsmästarens spår (2013) och Blommor! Kulturhistoria och odling (2014). Dahlior gavs första gången ut 2010 och ges nu ut i en ny utgåva.

Nyutgåva av en läsvärd och innehållsrik bok.
Allt om Trädgård
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dahlior
 2. +
 3. Fåglarnas trädgård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fåglarnas trädgård av Niklas Aronsson, Eva Stenvång-Lindkvist (inbunden).

Köp båda 2 för 302 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dahlior. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker och informativ bok om de vackra Dahliorna
  Torbjörn Swenelius, 19 september 2019

  Boken är både vacker och informativ med många fina foton på Dahliorna! Den har med både Dahlian historia, ursprung såväl som tips om hur man odlar och vårdar sin egna dahlior. Innehåller också många matnyttiga länktips!

 2. Dahlia-boken
  Gun-Britt Germundsson, 8 september 2017

  Det är en intressant och läsvärd bok. Min vännina som jag köpte en åt är jättenöjda med sin bok. Vi har flera kamrater som kommer art köpa boken. Vet inte bara vilken adress se köper ifrån. Jag är helt nöjd. Själv med min bok. Fina bilder och bra text. Hälsningar Gun-BRITT.G

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Elisabeth Svalin Gunnarsson