Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2022-05-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 172 x 11 mm
Vikt
433 g
SAB
Emiba
ISBN
9789127461628

Studiestrategier i gymnasiet : för undervisning och lärande

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-05-27
399
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att rusta gymnasieelever med studiestrategier är avgörande för ett effektivt lärande och därmed också för skolresultat och välmående. Genom att förse eleverna med en verktygslåda fylld av strategier som stödjer dem i att planera, organisera och utveckla deras analytiska förmåga så ökar vi den självständighet som krävs för att klara av gymnasiearbete och examen.

Den här handboken presenterar konkreta verktyg som är lätta att komma i gång med – verktyg som både rustar eleverna att nå sin fulla studiepotential och samtidigt förbereder dem för fortsatta studier på högskolenivå. Till varje strategi finns övningar och exempel på hur undervisningen explicit kan läggas upp inom den ordinarie undervisningen samt frågor för kollegial reflektion och diskussion kopplad till undervisning och verksamhet. För att ytterligare stödja den gemensamma professionsutvecklingen presenteras i bokens sista del olika modeller för kollegialt lärande tillsammans med elevfall som utgångspunkt för pedagogiska samtal.

Kunskap om studiestrategier gynnar alla elever, men för elever i behov av extra stöd, kan det vara helt avgörande för studieframgång. Boken vänder sig till alla gymnasielärare, specialpedagoger, speciallärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och elevhälsa som tillsammans vill bidra till att skapa en tillgänglig lärmiljö.

Sagt om boken:

"Boken är tydlig, lättillgänglig och genomarbetad. Storvik och Wåxberg verkar ha tänkt in i alla detaljer även för pedagogerna. Varje kapitel avslutas med frågor för kollegial reflektion och i slutet av boken finns fiktiva elevfall att arbeta med. Där finns även upplägg till bokcirkel."
Margot Zakariasson, specialpedagog i Luleå
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Studiestrategier i gymnasiet : för undervisning och lärande
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Studiestrategier i gymnasiet : för undervisning och lärande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Användarvänlig bok
  Lars Petersson, 16 juni 2023

  Bra bok som underlag till diskussioner och utveckling av ett aktivt elevnära arbete med strategier. Även användbar för ett utveckla arbetslagets arbete.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Studiestrategier i högstadiet : för undervisning och lärande

  Diana Storvik

  För att ge eleverna likvärdiga möjligheter till goda studieresultat, välmående och en bra start i gymnasiet behöver vi rusta dem med en rik verktygslåda fylld av studiestrategier. För eleverna handlar det ...

 • Skapa en tillgänglig lärmiljö : högskolepedagogens handbok

  Anna Jälknäs, Heidi Wåxberg

  Om anpassningar görs till en naturlig del av lärarens planeringsarbete kommer lärosätet att spara tid och resurser, samtidigt som såväl välbefinnande som genomströmning av studenter ökar. Skapa en till...