Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2017-09-18
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Eyre, John (form) / Ulaner, Maria (form)
Dimensioner
217 x 145 x 25 mm
Vikt
530 g
SAB
Do,Vlbda
ISBN
9789127819016

Kärlekens koreografi : du och jag och vi hos psykologen

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-09-18
279
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Inget är så svårt som att leva i en nära relation.

Vad är det som leder fram till att två människor som nyss i sin förälskelse knappt kunde vara ifrån varandra nu distanserar sig och inte står ut med den andra?

De som inte kunde låta bli att röra vid varandra. Som varken åt eller sov för att de var så uppfyllda av känslor. Vad var det som hände? Varför började de efter en tid istället plåga, svika och överge varandra?

Vi får dessa frågor från våra klienter, från journalister, vänner och bekanta. Det händer att vi av och till ställer dem till oss själva. Frågorna är också upprinnelsen till vårt gemensamma bokprojekt Kärlekens koreografi. Vi skriver om relationer - om par som kanske en gång var ett sammansvetsat vi och som vill vara det igen och om andra som kanske istället hämtar hjälp att gå vidare som "jag" och "du".

I terapirummet möter vi människor som har en önskan att få fler och bättre verktyg för att kunna samtala på ett annat sätt och lättare lösa konflikter. Förhoppningen är att de ska bli bättre på att möta svårigheter, oavsett om det gäller sex, gränser, makt, intimitet, ekonomi, arbetsfördelning eller något annat.

Psykologerna Allan Linnér och Anders Nyman skriver om relationskomplikationer och par i terapi. Deras erfarenheter från långa yrkesliv i kombination med textens varma tilltal och empati lyfter innehållet utöver det vanliga.

"[Radiopsykologen] Allan Linnér är en gudabenådad lyssnare, varsam och med absolut gehör för de mest skilda temperament."
Roland Paulsen i Dagens Nyheter

"Kärlekens koreografi" är en relationsbok som väller över av erfarenhet och kloka och inspirerande tankar om att leva som par. (...) Boken bör kunna vara till god hjälp både för par som vill ha inspiration - och igenkänning - i hur man kan arbeta på egen hand med många relationsproblem och som en uppvärmning inför att söka sig till privata parterapeuter eller kommunens familjerådgivning.
Jonas Mattsson i Modern Psykologi 1/2018
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kärlekens koreografi : du och jag och vi hos psykologen
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kärlekens koreografi : du och jag och vi hos psykologen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. HELT SUVERÄNT OM PARTERAPI
    Tomas Wånge, 20 september 2018

    Kärlekens koreografi är en bok om parterapi som främst är riktad till de som funderar på att söka terapeutisk hjälp. Men den är också värdefull för utövande parterapeuter. Boken är skriven på ett lättillgängligt språk utan psykologisk jargong av två mycket erfarna terapeuter med ett hantverkskunnande i mästarklass. De ger en bra och positiv bild av hur parterapi går till i praktiken, något som kan minska eventuella rädslor och fördomar och kanske förmå klienterna att söka hjälp snarare "fem i... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna