Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2017-09-18
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
462 g
SAB
Do
ISBN
9789127819191

Beteendedesign : psykologin som förändrar tankar, känslor och handlingar

(12 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-18
255
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Beteendeekonomi, eller nudging, är ett område som blir allt större inom psykologi, ledarskap och företagande. Oavsett om målet är att få människor att godkänna organdonation, öka ditt företags närvaro på sociala medier eller att få kunder att välja grön el handlar nudging om att göra det så enkelt som möjligt för människor att röra sig i den riktning man vill att de ska. Vilka faktorer är det som driver, eller hindrar, ett beteende? Varför agerar vi människor så ofta irrationellt när vi ska fatta beslut om pengar? Och inte minst: hur kan du som läsare omsätta det här rent praktiskt?

Beteendedesign varvar insikter i psykologisk forskning från de tre fälten beteendeekonomi, inlärningspsykologi och kognitionspsykologi, med exempel på bra och dålig design. I boken lär du dig känna igen - och använda dig av - vanliga tankefel som påverkar oss när vi fattar beslut och du lär dig också vad det innebär att "designa beteenden". Med utgångspunkt i förändringsprocessen visar författarna hur teorierna kan användas för att utforma bättre produkter, tjänster och upplevelser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Beteendedesign : psykologin som förändrar tankar, känslor och handlingar
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Beteendedesign : psykologin som förändrar tankar, känslor och handlingar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärd bok om våra beteenden
  Anna J, 19 februari 2020

  En riktigt bra genomgång av nudging på svenska. Hur man kan designa tjänster, varor och omgivning för att det ska underlätta de beteenden man vill främja, som att ta trapporna istället för hissen. Rekommenderas!

 2. Välskriven och rolig bok
  Jens Bäckbom, 21 mars 2018

  En riktigt trevlig bok, kan varmt rekommenderas! Vill framför allt ge Niklas och Arvid en eloge för deras många och bra exempel.

 3. Ändra dig, sig och mig. Och andra.
  Hans Wennberg (Älvkarleby), 4 oktober 2017

  Har du svårt att förändra ditt beteende? Vill du ändra dig och kanske även andra? Eller snarare ditt beteende och andras?
  Då är den här boken en bra ingång till en ny utgång för dig!
  Personligt, allmänt och specifikt ger boken vid hand hur förändringar kan göras.
  Läs den och se vilka förändringar du kan göra.
  Om du sedan ändrar dig är upp till dig.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna