Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2017-07-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
240 x 171 x 10 mm
Vikt
512 g
SAB
Ea
ISBN
9789127819894
Att motverka rasism i förskolan och skolan (häftad)

Att motverka rasism i förskolan och skolan

Häftad Svenska, 2017-07-20
364
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Förskolan och skolan har ett tydligt uppdrag att motverka rasism. Samtidigt visar forskning att rasism tar sig en rad olika uttryck på olika nivåer, och får allvarliga konsekvenser för de barn och elever som utsätts. Rasistiska föreställningar, handlingar och strukturer gör att vissa löper högre risk än andra att utsättas för kränkningar och diskriminering. Därmed motverkar rasism barns och elevers likvärdiga möjligheter att lära och utvecklas.

Behoven av insatser för att motverka rasism är stora. I boken beskrivs förskolans och skolans uppdrag att motverka rasism. Här behandlas också olika sätt att förstå och analysera rasism, och hur rasism kan komma till uttryck i pedagogisk verksamhet. Författarna redogör för en bred palett av arbetssätt som kan användas för att motverka olika former av rasism i förskolan och skolan från normkritik,interkulturell och frigörande pedagogik till kunskapsutvecklande, demokratiska och relationella arbetssätt.

Det är en mycket bra, genomarbetad och välskriven bok att använda för personalgrupper och utbildningar inom skola och förskola. Inbjudande och lättöverskådlig layout samt bra referenslista.
Therese Nordholm, BTJ-häftet nr 22, 2017
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att motverka rasism i förskolan och skolan
  2. +
  3. Värdepedagogik i förskola och skola : etik och demokrati i förskola och skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Värdepedagogik i förskola och skola : etik och ... av Robert Thornberg, Eva Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 680 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Att motverka rasism i förskolan och skolan