Kerstin och jag (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Astrid Lindgrens samlingsbibliotek
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
181
Upplaga
5
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
215 x 160 x 20 mm
Vikt
420 g
SAB
Hc,u
ISBN
9789129658224
Kerstin och jag (inbunden)

Kerstin och jag

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Rabén & Sjögren ger med början av våren 2003 ut 29 av Astrid Lindgrens mest älskade klassiker i ett fint samlingsbibliotek. Böckerna kommer att ha originalomslag och linnerygg med Astrid Lindgrens namnteckning i guld.

Kerstin och Barbro är ett par tvillingar i tonåren, som genom en ödets eller rättare sagt en faders nyck råkat hamna på en mindre herrgård på landet. Hur den förfallna gården sätts i stånd trots brist på kontanter, om tvillingarnas del i denna återuppbyggnad och hur de skaffar sig var sin manliga beundrare, därom handlar denna glada och skojfriska bok." (ur baksides-texten på den första utgåvan 1945)

Att Astrid Lindgren växte upp på landet, att hon visste en hel del om lantbruk och att hon hela livet älskade naturen går inte att ta fel på. Denna hennes andra flickbok är en hyllning till lantlivet och till naturens skönhet. Dessutom är den en rolig skildring av ännu en ung hjältinna med skinn på näsan.

Boken ingår i ASTRID LINDGRENS SAMLINGSBIBLIOTEK, en vacker samlarserie som omfattar alla Astrid Lindgrens barn- och ungdomsböcker utgivna av Rabén & Sjögren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kerstin och jag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inte hennes bästa, men kul för fansen
    Morpheus, 2 augusti 2016

    "Kerstin och Jag" påminner en hel del om Bullerbyn, fast sett ur en tonårings perspektiv istället för ett barns. Visst finns det skillnader, som att Kerstin och Barbro (bokens "jag") flyttar ut till landet istället för att ha växt upp där, då boken handlar om deras första år på gården Lillhammra, men strukturmässigt är det likt.
    Små händelser, kåserier och anekdoter om livet på en gård avlöper varandra i kronologisk ordning och det finns inget längre båge i handlingen, även om den för fli... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kerstin och jag