En ocean av kärlek (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2019-04-12
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Carina Jansson
Originaltitel
A Very Large Expanse of Sea
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
200 x 137 x 20 mm
Vikt
319 g
SAB
uHce
ISBN
9789132209833
En ocean av kärlek (häftad)

En ocean av kärlek

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-04-12
161
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är 2002, ett år efter attentatet mot World Trade Center. Det är en orolig tid, speciellt för någon som Shirin en sextonårig muslimsk tjej som bär hijab. Elaka kommentarer, föraktfulla blickar och fysiskt våld är en del av hennes vardag. För att skydda sig själv böjer hon ner huvudet, sätter på hög musik i hörlurarna och går genom livet utan att möta någon annans blick. Hon har rest höga murar runt sig själv och låter ingen komma nära.

Tills hon träffar Ocean James.

En ocean av kärlek är en berättelse om rasism, utanförskap och om att falla för någon som kommer från en helt annan värld.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En ocean av kärlek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Riktigt bra!
    Villivonkansbooks, 19 maj 2019

    Boken utspelar sig år 2002, året efter attentatet mot World Trade Center. Det är en orolig tid och sextonåriga Shirin får ta emot massor med elaka kommentarer om att hon bär hijab och om att hon ska åka tillbaka till sitt hemland trots att hon bott hela sitt liv i USA. Shirin har en tuff fasad och visar inte att hon bryr sig särskilt mycket även fast hon gör det. Boken känns ruskigt aktuell idag! Det här är en bok som alla tonåringar borde läsa för att se hur tufft det är att vara utanför och... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tahereh Mafi