Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2014-09-10
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
218 x 142 x 18 mm
Vikt
340 g
SAB
Dokb
ISBN
9789137142753

Den lyckliga pessimisten : varför negativt tänkande är positivt

(6 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-09-10
237
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Optimisternas positiva aura förhärligas i tv-soffor och tidningar. Vi ska övervinna livets motgångar, skratta oss igenom kriser och sjukdomar och sikta mot stjärnorna. Men många som investerar i "positivt tänkande" blir nedslagna. Livspusslet förblev olöst, kometkarriären på jobbet kom av sig och den ljusnande framtiden tillhör någon annan - trots tankens kraft och eviga lyckomantran. Tänk om vi istället vågade vara realistiska och krassa. Ärliga mot oss själva och varandra. Vad är det värsta som kan hända? Att vi blir lyckliga pessimister. Författarna till Den lyckliga pessimisten visar med en rad tydliga exempel hur du kan skapa realistiska förväntningar på ditt liv, utan att varje dag behöva dopa dig med "positivt tänkande". Sakligt och med humoristisk ton sätter de fingret på pessimismens många fördelar. Är det så farligt att inse att glaset faktiskt är halvtomt ibland?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den lyckliga pessimisten : varför negativt tänkande är positivt
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den lyckliga pessimisten : varför negativt tänkande är positivt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen!
  rostspik, 24 juli 2022

  Äntligen en bok för oss pessimister!

  Känner igen mitt eget sätt att resonera hos författarna.
  De skriver på ett tydligt, medryckande och humoristiskt vis dels om den missförstådda pessimismen, dels om den mer än lovligt utbredda optimismen som tas för given överallt idag.
  Ger boken 5 av 5.

 2. Halmgubbar, anekdoter och skräp
  Morpheus, 19 maj 2020

  Författarna bakom den här boken beskriver sig båda som pessimister, och hävdar att detta är en överlägsen inställning mot optimister och har i den här boken samlat på sig så mycket anekdoter de kunnat hitta som stödjer den uppfattningen. Karl Popper, mannen som myntade ordet Pseudovetenskap, hade applåderat och kallat detta för ett bokstavsexempel av ordet.
  Men inte nog med det! Pojkarna bakom boken har sett till att för att deras trubbiga argument ska klara av att skära ner motståndarsi... Läs hela recensionen

 3. Äntligen !

  Humoristiskt skrivet, underhållande bok med kloka iakttagelser och vassa kommentarer. Fick mig att inse att det inte är så fel att vara pessimist. Jag blev glad och lyckligare när jag läst boken.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna