Ond bråd död i Venedig (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (307.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Kommissarie Brunetti (del 1)
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2021-02-17
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Ing-Britt Björklund
ISBN
9789137159935

Ond bråd död i Venedig Ljudbok

(22 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2021-02-17

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vackra och legendomspunna Venedig är en stad som är så gott som förskonad från våldsbrott. Men det är inte någon tröst för den världsberömde dirigenten Helmut Wellauer som hittas död i sin loge i en av pauserna under en operapremiär. Vem kan ha önskat livet ur den genialiske dirigenten? Eller snarare vem gjorde det inte?

Guido Brunetti, den sympatiske poliskommissarien vid Venedigpolisen, får uppdraget att snabbt hitta lösningen på mysteriet som riskerar att smutsa ned stadens oklanderliga rykte. Till sin hjälp i detektivarbetet har han sin trevliga familj som gärna bidrar med kreativa gissningar över en tallrik pasta och ett glas rött vin. Det mystiska dödsfallet leder Brunetti in i en härva av ondska, hämnd och begär, och han ställs själv inför svåra moraliska beslut om vad som egentligen är rätt och fel.

Donna Leon är en prisbelönt amerikansk deckarförfattare som har bott i Venedig i över tjugo år. Ond bråd död i Venedig belönades med The Suntory Prize för bästa spänningsroman 1991.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ond bråd död i Venedig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En underbar bok jag varmt rekommenderar
    Kim M. Kimselius, 20 mars 2021

    I researcharbetet inför boken Hotet mot Venedig läser jag både fakta och skönlitteratur. Donna Leon är en härlig författare som levandegör Venedig, dess kultur, miljö och människor.

    Det här är första boken om poliskommissarien Guido Brunetti, en sympatisk man som läsaren lätt tar till sitt hjärta.

    I den här boken hittas den världsberömde dirigenten Helmut Wellauer död i sin loge i en av pauserna under en operapremiär. Vem är mördaren? Guido Brunetti inser snart att mannen ha... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Donna Leon