Barn som tvingas välja bort en förälder : föräldraalienation i Sverige: fakta, rättsregler, erfarenheter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2019-04-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Föräldraalienation
Dimensioner
213 x 153 x 22 mm
Vikt
543 g
SAB
Oac
ISBN
9789139021131
Barn som tvingas välja bort en förälder : föräldraalienation i Sverige: fakta, rättsregler, erfarenheter (häftad)

Barn som tvingas välja bort en förälder : föräldraalienation i Sverige: fakta, rättsregler, erfarenheter

(11 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-04-15
728
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barn som tvingas välja bort en förälder : föräldraalienation i Sverige: fakta, rättsregler, erfarenheter Kan levereras innan julafton
Föräldraalienation innebär att ett barn blir påverkat av sin ena förälder till att ta avstånd från eller välja bort den andra, som det har en nära relation till och utan att det föreligger någon saklig grund för ett sådant avståndstagande. Den internationella expertisen är enig om att föräldraalienation är en sorts psykisk barnmisshandel och att barn som utsätts löper avsevärda risker på både kort och lång sikt. "Barn som tvingas välja bort en förälder. Föräldraalienation i Sverige: fakta, rättsregler, erfarenheter" vänder sig till såväl professionella som stöter på föräldraalienation i sina yrkesutövningar inom till exempel socialtjänst, rättsväsende och barnpsykiatri, som till drabbade familjer och andra som är i behov av kunskap om fenomenet. Kunskap och redskap för att hjälpa barn och familjer som är indragna i föräldraalienation finns: både i form av forskning, klinisk erfarenhet och etablerade identifikationskriterier och behandlingsmetoder. Boken består av fyra delar: · En faktadel utifrån den i dag relativt omfattande internationella kunskap som finns om föräldraalienation.· En genomgång av de rättsregler som är tillämpliga i Sverige.· Intervjuer med svenska forskare och professionella från olika yrkesarenor, med erfarenhet av föräldraalienation.· Fallbeskrivningar från Sverige i form av intervjuer med utmanövrerade föräldrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barn som tvingas välja bort en förälder : föräldraalienation i Sverige: fakta, rättsregler, erfarenheter
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 947 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Barn som tvingas välja bort en förälder : föräldraalienation i Sverige: fakta, rättsregler, erfarenheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Arbetar du med barn? Då är detta ett måste
  Annelie, Psykolog, 19 augusti 2023

  Soc? Familjerätt ? Rektor ? Lärare? Domare? Nämndeman? Kurator? Psykolog? Skolsköterska ? Familjebehandlare? Om man arbetar i ett yrke där man har makten att påverka ett barns liv har han också ett ansvar att se över sin egen kompetensutveckling. Inom vissa områden ligger Sverige i framkant och i vissa ligger vi långt efter. Det ämnet boken handlar om är tyvärr något som verkligen behöver mer KUNSKAP i Sverige. Utan kunskapen riskerar man göra felbedömningar i viktiga beslut kring barn, vilke... Läs hela recensionen

 2. En klargörande sammanställning om FA
  Ros-Marie Nilsson, 19 maj 2020

  Boken har en viktig roll att fylla och skapar förutsättningar för att de ansvariga intstitutionerna som involveras i föräldraalienation nu har möjligheten att efterfråga den speciella kompetens som krävs för att inte dessa barn skall hamna utanför Barnkonventionen.

  Den tidigare BUP-chefen Henrik Swanström skriver i sitt kapitel på sidan 305: «De här mycket starka krafterna som man måste hantera är de samma som barnet utsätts för».

  Boken är också gediget källmässigt underb... Läs hela recensionen

 3. Utmärkt beskrivning av föräldraalienation
  Peter, 30 november 2019

  Äntligen en väl underbyggd faktabaserad genomgång på svenska av föräldraalienation. Boken refererar till aktuell forskning och bör finnas hos alla som arbetar med vårdnads- eller umgängestvister.

 4. Så här illa ställt är det i Sverige.
  Grodan skutt, 14 oktober 2019

  Efter läst boken och gläds över att det kommit ytterligare en bok kring ämnet, Föräldraalienation, kan jag dock tyvärr konstatera det jag sedan länge varit medveten om.
  Frånvaron av intresse från samhället, att vilja kännas vid den enormt utbredda psykiska barnmisshandel som dagligen pågår i vårt samhälle.
  Understött sv socialtjänst och domstolsväsendet.
  Sedan boken kommit ut, finns det 3 recensioner här. Två av dem engagerade i pappa barn.
  Ämnet har aldrig tagits upp av någo... Läs hela recensionen

 5. Känd men accepterad psykisk barnmisshandel.

  Förvånad över att Jan Agner med sin bakgrund väljer att skriva krånglande par i skillsmässa.
  Eller aldrig ens fel att två träter. Just i begreppet föräldraalienation är detta icke överensstämmande med verkligheten.
  Domstolar och socialtjänst är allt som oftast medvetna om vem den verkliga förövaren är, och inte ett offer, som dem själva gör allt för att framställs sig som. " The protective parent" Tyvärr är förklaringen inte så enkel som bara okunskap inom socialtjönst och domstolsv... Läs hela recensionen

 6. Utmärkt bok om angeläget ämne
  Jan Angner, 21 augusti 2019

  Föräldraalienation drabbar allla barn till krånglande skilsmässofäräldrar. Det blir psykisk misshandel av barn när det tvingas ta ställning och/eller används av ena föäldern för att klämma ut den andra. En bok som alla på soc och i domstolar bör ta del av och för att lära sig om beteendet och hur det bör hanteras.

 7. Samhällets bristande ansvar!
  Mats Fredén, 2 maj 2019

  Ansvar- svara an... brist på !!
  Ja det är mitt starkaste intryck. Belysning av hur samhällets institutioner i form av socialtjänst och rättsväsende brister, och sannolikt bidrar till ett av vår tids mest förödande övergrepp på våra barn. Överger den sunda föräldern, till förmån för skadad/ störd dito. Att det får förödande konsekvenser på kort och lång sikt är inte svårt att förstå.
  Boken är saklig i det att den refererar till senaste internationell forskning.
  Pekar på samhällets ... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna