En riktig människa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2010-10-22
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 13 mm
Vikt
371 g
SAB
Vlad,Hc
ISBN
9789144071398

En riktig människa

(19 röster)  |   Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2010-10-22
394
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Att vara så övergiven, så oskyddad, så utsatt som detta barn som här beskrivs, ter sig för de flesta människor helt obegripligt. Varför såg ingen, varför förstod ingen - hur kunde detta fortgå?
Denna bok är en upprättelse - både för den kvinna som skrivit boken - och för andra som kämpar med känslan att "inte vara som andra" och mot människors oförmåga att förstå.
Professor Christopher Gillberg, som är Gunilla Gerlands läkare påpekar i sitt förord att boken handlar om "den hårfina gränsdragningen mellan friskt och sjukt, normalt och onormalt, icke diagnos - diagnos och om dolda handikapp". Han säger också att "Gunilla Gerlands eget språk öppnar många fler dörrar till förståelse än någon psykiaters fackjargong".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En riktig människa
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 623 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av En riktig människa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Livligt rekommenderad läsning
  Tommy Lewander, 22 december 2015

  Denna självbiografiska bok bör vara obligatorisk läsning för all vårdpersonal inom landsting, kommun och privat, liksom personal inom locialtjänsten. Också livligt rekommenderad läsning för personer med autismspektrumstörning och deras anhöriga. Ingen lärobok kan mäta sig med ett så detaljerat innifrånperspektiv i förståelsen för dessa tillstånd. Liknande böcker är de av Temple Grandin.

 2. En bok som följt mig i många år
  Marie-Louise Engstrand, 13 februari 2014

  Den här boken köpte jag för att jag ville ha den hemma. Jag vill kunna gå tillbaks och läsa den om igen. Dessa fantastiska skildringar från ett liv helt olikt ett liv jag själv kan tänka mig, med helt andra tankar öppnade mina ögon för hur personer med diagnos asperger uppfattar världen.

 3. Gripande inifrån-beskrivning om hur livet ser ut när...
  JABO, 9 december 2013

  Gripande inifrån-beskrivning om hur livet ser ut när man inte passar in och känner sig som man är på fel planet. En uppväxt med dysfunktionella föräldrar beskrivs också så sakligt att man blir stundtals illamående med vetskapen att det är en verklig berättelse. Mycket välskriven, man får insikt i hur vi människor kan fungera olika utifrån hur vi är skapta. Med insikterna som boken ger har jag blivit mer ödmjuk inför hur olika man kan uppfatta sin omvärld. Vare sig det beror på ett dolt funkt... Läs hela recensionen

 4. En helt underbar bok - läste denna från pärm till pärm...
  T P S , 23 november 2013

  En helt underbar bok - läste denna från pärm till pärm så fort jag fått den i brevlådan.
  Den berör dig verkligen och förklarar mycket hur "tänket" kan vara hos dessa människor.
  LÄS DEN alla ni som kommer i kontakt med AST-patienter, anhörig som yrkesverksam!!

 5. Tack för en stark och fängslande beskrivning av hur...
  Barbro Bragman, 28 oktober 2013

  Tack för en stark och fängslande beskrivning av hur det är att leva med en diagnos. En stor hjälp för mig att förstå personer med liknande diagnoser. Den berör starkt!!

 6. Autismspektrum från insidan - ger en mycket bra bild...
  Marginalia, 27 juni 2013

  Autismspektrum från insidan - ger en mycket bra bild av hur en "annorlunda" hjärna fungerar.
  Rekommenderas till alla som har kontakt med människor som har autism/aspergers - man får ökad förståelse för annorlunda beteenden och reaktioner som är vanligt förekommande när man har något av dessa syndrom.

 7. Jättebra bok! Läs den!
  M, 22 december 2010

  Jag har samma diagnos som författarinnan, och när jag läste denna bok kände jag igen mig väldigt mycket. Boken är mycket välskriven och berättar från insidan hur det känns att vara nnorlunda så att andra kan förstå det. En fantastisk bok. Jag skulle läsa den om jag hade en anhörig med liknande diagnos (autism, aspergers ,ADHD) för att förstå honom eller henne bättre. Alla lärare i skolan borde läsa den här så det förstår hur det är för elever med sådana diagnoser!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Gunilla Gerland