Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2013-07-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 11 mm
Vikt
301 g
ISBN
9789144078052
Långvarigt stillasittande - En hälsofara i tiden (häftad)

Långvarigt stillasittande - En hälsofara i tiden

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-07-26
309
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vetenskaplig evidens visar att långvarigt dagligt stillasittande, oberoende av övrig fysisk aktivitet och motion, innebär en ökad risk för flertalet av de stora folksjukdomarna samt förtida död. Stillasittande är således inte samma sak som brist på motion, utan de bör ses som två separata beteenden med delvis oberoende betydelse för utfallet hälsa och sjukdom.

Stillasittande innebär frånvaro av muskelkontraktioner, muskulär inaktivitet, i de större muskelgrupperna i kroppen och karaktäriseras av en mycket låg energiomsättning. Långvarigt stillasittande ersätter framför allt den lågintensiva vardagliga aktiviteten, och genom att öka denna kan ett stillasittande beteende motverkas. I dag finns stora möjligheter, men också krav, på att vara stilla sittande stora delar av den vakna tiden. Att arbeta med det stillasittande beteendet är således relevant för många olika professioner och yrkeskategorier; alltifrån den som möter individen i det enskilda samtalet, till samhällsplaneraren och beslutsfattaren.
I denna bok beskrivs för första gången det stillasittande beteendet och bl.a. berörs den epidemiologiska forskningsgrunden hos såväl vuxna som barn, föreslagna mekanismer samt metoder för att mäta och motverka stillasittande. Dessutom ger fyra olika professioner sin syn på saken och hur dom har arbetat med det i sin yrkesroll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Långvarigt stillasittande - En hälsofara i tiden
  2. +
  3. Hälsa & livsstil : forskning & praktiska tillämpningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hälsa & livsstil : forskning & praktiska tilläm... av Lillemor R-M Hallberg, Magnus Tideman (häftad).

Köp båda 2 för 698 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Långvarigt stillasittande - En hälsofara i tiden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Beskriver på ett nytt och mycket övertygande och...
    Per Olof Alm, 31 december 2013

    Beskriver på ett nytt och mycket övertygande och underbyggt sätt hur viktig rörelse är för hälsan och livet. För mig har den varit en ögonöppnare och aha-upplevelse!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Långvarigt stillasittande - En hälsofara ...