Familjen i exil : flyktingfamiljer i en interkulturell och psykosocial kontext (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2017-07-14
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ortega, Francisco (form)
Dimensioner
230 x 160 x 21 mm
Vikt
629 g
SAB
Ojc
ISBN
9789144108629

Familjen i exil : flyktingfamiljer i en interkulturell och psykosocial kontext

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-07-14
392
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Människor som flyr och försöker att anpassa sig till nya förhållanden i andra länder möter många komplexa situationer. Fokus i den här boken ligger på de prövningar som möter familjer från Mellanöstern under flykten och vid deras försök att anpassa sig i det nya landet.
Att lämna sina rötter och fly ifrån sitt land är en av de största utmaningar en familj kan utsättas för. För att så många som möjligt ska kunna anpassa sig på ett bra sätt krävs stöd och hjälp från professionella personer i mottagarlandet. Syftet med Familjen i exil är att beskriva vilka faktorer som påverkar familjerna i den här processen och hur man kan hjälpa dem att komma vidare.

Boken är kliniskt baserad och därför har författaren valt att illustrera alla modeller med fallbeskrivningar som hjälper läsaren att identifiera sig med familjerna och deras problem. Familjen i exil riktar sig framför allt till studenter som utbildar sig för att arbeta inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, skola eller inom polismyndigheten men också till personer som redan är yrkesverksamma inom något av dessa områden. Boken är en fristående fortsättning på Riyadh Al-Baldawis tidigare bok Migration och anpassning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Familjen i exil : flyktingfamiljer i en interkulturell och psykosocial kontext
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 641 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Riyadh Al-Baldawi

 • Socialt arbete i skolan - Villkor, innehåll och utmaningar

  Cristine Isaksson, Björn Blom, Lennart Nygren, Riyadh Al-Baldawi, Zahra Baldawi

  Socialt arbete utgör grunden för socionomens verksamhet i skolan - ett arbete som utförs i en perifer position i förhållande till skolorganisationens kärnverksamhet. Skolkuratorns professionsutövning och det sociala arbetets förutsättningar är där...

 • Migration och anpassning : den okända resan

  Riyadh Al-Baldawi

  Att skriva en bok om migration och anpassningsprocesser är ingen lätt uppgift. Varje immigrant och flykting har sin egen historia och det finns lika många upplevelser som det finns flyktingar och invandrare. Migration och anpassning utgår från män...