Ett lärande som fungerar - för alla (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
2020-11-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Hanna Burnesson
SAB
Ea
ISBN
9789144127132
Ett lärande som fungerar - för alla (häftad)

Ett lärande som fungerar - för alla

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-11-23
294
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Hur gör vi för att skapa en tillgänglig lärmiljö i skolan? En lärmiljö som är tillåtande, kreativ, lustfylld och lagom utmanande och där varje elev ges utrymme att utvecklas. Är det ens möjligt? Och vad krävs för att nå dit?

Begreppet en skola för alla kom med läroplanen Lgr 80 och har levt kvar som ett självklart begrepp i betydelsen att alla elever ska kunna utvecklas och trivas i skolan. Med läroplanerna som kom 2011 introducerades sedan begreppet inkludering som också det underströk alla elevers rätt till utbildning. Tanken är god och ambitionen rimlig, men problemet med begreppen är att vi ofta fastnar i det rumsliga i vår bild av vad skolan är. Vi behöver därför skifta fokus och i större utsträckning prata om ett lärande för alla som omfattar inte bara den fysiska utan även den pedagogiska och sociala lärmiljön.

Kunskapen om att förändring behövs för att kunna möta varje elev finns redan, men steget från kunskap till handling är inte lika enkelt. Ett lärande som fungerar - för alla är skriven för att inspirera och engagera läsaren till att påbörja en förändringsresa på skolan och i klassrummet. Författaren ger praktiska och vardagsnära tips och råd kring hur vi kan forma en undervisning som bättre når alla elever.

Boken vänder sig till yrkesverksamma inom skolan och andra som är intresserade av skola, lärande och skolutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett lärande som fungerar - för alla
 2. +
 3. En skola som fungerar : för alla

De som köpt den här boken har ofta också köpt En skola som fungerar : för alla av Joanna Lundin (häftad).

Köp båda 2 för 539 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett lärande som fungerar - för alla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok om HUR vi kan göra

  Joanna Lundins förra bok En skola som fungerar - för alla (2017) är en av mina absoluta favoriter när det kommer till böcker som jag tycker att all skolpersonal borde läsa. Jag hade därför mycket höga förväntningar på denna bok som kom nu i december 2020. Den nya boken lever helt klart upp till mina förväntningar.

  I den här boken beskriver Joanna Lundin själva görandet, hur vi ska göra för att alla elever ska kunna få ett gott lärande i skolan. Hennes utgångspunkt är att vi redan ve... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Joanna Lundin

 • En skola som fungerar : för alla

  Joanna Lundin

  I dagens skola planeras ofta verksamheten för att möta majoritetens behov, och först när det visar sig inte fungera börjar man söka efter alternativa lösningar. I boken uppmuntras vi att vända på tankegångarna och istället utgå ifrån de elever som...