Att integrera digitalisering och kollegialt lärande : om skolutveckling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2020-02-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
18 x 213 x 143 mm
Vikt
580 g
SAB
Emia,Eabx
ISBN
9789144134055

Att integrera digitalisering och kollegialt lärande : om skolutveckling

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-02-24
392
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Digitalisering och kollegialt lärande utgör två centrala, men ofta separata, delar av skolors utvecklingsarbete. Den här boken utforskar mervärdet som uppstår när dessa två delar integreras i en gemensam skolutvecklings- och lärandeprocess.

Boken erbjuder en gedigen genomgång av områdena digitalisering och kollegialt lärande var för sig, samt ett integrerande perspektiv. Del ett introducerar tre skolutvecklingsprojekt som sedan följer med genom bokens alla delar. Del två, om digitalisering, tar sin utgångspunkt i skolans styrdokument och identifierar fem nyckelprocesser som samverkar i digitaliseringen av skolan. Därtill diskuteras teknikinvesteringar utifrån frågor som rör ekonomi, ägandenytta och vanliga misstag. Del tre, om professionsutveckling, djupdyker i begreppet kollegialt lärande utifrån aktuell forskning. Särskild fokus läggs på struktur och organisering av den kollegiala processen och vikten av samarbete mellan professionsgrupper. Slutligen knyter del fyra samman områdena digitalisering och kollegialt lärande och analyserar hur möjligheter för integreringsvinster kan skapas.

Boken vänder sig alla som arbetar med skolans utvecklingsprocesser: skolchefer, skolledare, lärare, IT-pedagoger och bibliotekarier. Dessutom vänder den sig till lärarutbildare, rektorsutbildare, politiker och beslutsfattare inom utbildningssektorn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att integrera digitalisering och kollegialt lärande : om skolutveckling
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 621 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att integrera digitalisering och kollegialt lärande : om skolutveckling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra stöd
    Anders Z, 15 april 2020

    Tyckte jag fick en bättre förståelse för både digitalisering och kollegialt lärande. Bra. Det hjälpte mig vidare i min utveckling mot skolledare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna