Graviditet, hälsa och träning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2023-09-29
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
9 x 229 x 162 mm
Vikt
345 g
SAB
Vgab
ISBN
9789144142531

Graviditet, hälsa och träning

Häftad,  Svenska, 2023-09-29
430
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken tar upp anatomiska och fysiologiska anpassningar av kroppen under och efter graviditeten, samt hur olika graviditetsrelaterade besvär kan förebyggas och behandlas med fysisk aktivitet och träning.

Traditionellt har kvinnor avråtts från fysisk aktivitet och träning under och efter graviditeten, men riktlinjerna för träning har snabbt förändrats och blivit mindre restriktiva. Nu diskuteras snarare alla fördelar med att vara fysiskt aktiv, precis som hos övriga befolkningen. Information om kost, alkohol och tobak ges rutinmässigt till alla blivande föräldrar men information kring fysisk aktivitet och träning är ännu inte lika självklar. Vidare är övervikt och fetma ett ökande problem i samhället, så även hos gravida kvinnor. Detta problem belyses i boken.

Graviditet, hälsa och träning vänder sig till alla yrkesgrupper som arbetar med gravida kvinnor. Men även andra intresserade kan dra nytta av boken då den innehåller praktiska övningar och tips för vanliga problem såsom graviditetsrelaterade länd- och bäckenbesvär och inkontinens. Författarnas förhoppning är att öka kunskapen inom detta viktiga område och efterlyser ett utökat tvärprofessionellt samarbete mellan olika yrkesprofessioner inom mödrahälsovården där till exempel barnmorska, dietist, läkare, fysioterapeut och uroterapeut bör ingå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Graviditet, hälsa och träning
  2. +
  3. Kokbok för sköldkörteln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kokbok för sköldkörteln av Cecilia Nisbet Nilsson, Karl Hultén (inbunden).

Köp båda 2 för 685 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Vänta barn (lättläst)

    Ulla Björklund, Hanne Fjellvang, Susanne Åhlund

    Att vänta barn är ofta en tid av spänning, glädje och förväntan. Samtidigt är det en tid av stor förändring - både kroppsligt och känslomässigt. På lättläst och tillgänglig svenska får du svar på frågor kring graviditet, förlossning och den första...