Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2022-02-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ea
ISBN
9789144156064
Handbok i värdeskapande lärande (häftad)

Handbok i värdeskapande lärande

Häftad,  Svenska, 2022-02-28
373
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Vi talar ofta varmt om elevdelaktighet. Vi vill ha pigga, initiativtagande och engagerade elever i våra klassrum. Men hur kan du som lärare göra detta på riktigt? Hur kan du skapa ett driv och engagemang som växer och spiller över? En variant är att sätta knorr på undervisningen, hjälpa eleverna att nå ut med sina skolarbeten och uppmuntra dem att skapa värde för någon utanför skolan. Värdeskapande lärande helt enkelt.

Denna bok innehåller en mängd vardagsnära och konkreta projekt idéer som skapar motivation, handlingskraft och elevdelaktighet på riktigt. Med utgångspunkt i läroplanen och i aktuell forskning beskriver författaren såväl lyckade som mindre lyckade exempel från verkligheten. Med projekttitlar som "Ställ omöjliga frågor" och "Lös ett globalt problem" får du tips om hur du kan lyfta in omvärlden i ditt klassrum och göra eleverna till aktörer och samhällsmedborgare. Eleverna är ju faktiskt inte bara framtiden - de är också nutiden!

Handbok i värdeskapande lärande riktar sig till dig som jobbar i grund skolan eller på gymnasiet. De olika projektidéerna är beskrivna så att de kan anpassas efter åldern på dina elever. Om förutsättningarna är rätt kan man nämligen förändra världen alldeles oavsett hur gammal man är.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok i värdeskapande lärande
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 573 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Wiman

 • Värdeskapande lärande

  Maria Wiman

  Sveriges bästa lärare 2019! "Man hör ofta att eleverna är framtiden. Jag tänker snarare att de är nutiden. De kan och bör få göra skillnad redan idag." Det värdeskapande lärandet går ut på att hitta verkliga mottagare för det man skapar ...

 • Första tiden som lärare : min guide för en trygg start

  Maria Wiman

  "Att vara lärare är kreativt, oförutsägbart, knäppt och otroligt spännande. I den här boken vill jag synliggöra den tysta kunskap som tar många år för lärare att förvärva." I Första tiden som lärare delar Maria Wiman med sig av sina bäst...