Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2008-08-21
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Thomas Andersson
Originaltitel
The Shakespeare Secret
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form)
Dimensioner
233 x 160 x 35 mm
Vikt
800 g
SAB
Hce
ISBN
9789146215295

Shakespeares hemlighet

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2008-08-21

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

Ett sedan länge försvunnet manuskript av William Shakespeare

En mördare som iscensätter dramernas grymma mord- med äkta blod

En jakt på litteraturens dyraste guld och en flykt för livet...

"Vad ont en människa gör, det överlever, det goda blir begravet när hon dör" William Shakespeare

Strax innan premiären av London Globe Theaters uppsättning av Hamlet får Kate Stanley, regissör och Shakespeareforskare, oväntat besök. Det är hennes excentriska gamla lärare, Rosalind Howard, som har sökt upp henne för att ge henne en liten ask och för att berätta om en sensationell upptäckt hon gjort. Men innan Kate får veta vad det är brinner The Globe ner till grunden och i askan hittas Roz död- mördad på exakt samma besynnerliga vis som Hamlets far mördas på i dramat. I asken hittar Kate den första biten i ett Shakespearsk pussel, en ledtråd som leder henne ut på en livsfarlig skattjakt. Från London till Harvard till den amerikanska västern - i rasande tempo för att undfly en mördare- deschiffrerar hon en allt mer lockande räcka av ledtrådar, gömda i Shakespeares egna ord, som kan avslöja en av världslitteraturens största hemligheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Shakespeares hemlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Idéplagiat
    Olle, 1 mars 2009

    Bara imponerande vad gäller textmassa och de oändliga referenserna som förutsätter bra kunskap om Shakespeare och Englands historia. Typiskt idéplagiat eftersom boken är stöpt samma form som Da Vinci-koden.

  2. Den lilla pärlan
    Anne, 23 februari 2009

    Det här läsårets bok? Jag har precis slutat läsa denna fantastiska bok. Inte nog med att den inbunden är en mycket vacker bok utan den är också välskriven, spännande och fantastiskt bra. En självklar pärla i min bokhylla, eftersom jag älskar både deckare och Shakespeare. Kan det bli bättre än så här?

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jennifer Lee Carrell