Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
BeGreppbart
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2012-06-28
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
180 g
SAB
O
ISBN
9789147097869
Yrke (häftad)

Yrke

Häftad Svenska, 2012-06-28
211
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Yrke är ett centralt begrepp i vardagliga samtal, i uppfattningen om oss själva och andra, i samhällets uppbyggnad och i forskning av olika slag. Yrken positionerar oss i samhället och är en stark förklaring till skillnader i inkomster, status, vanor och åsikter och till hälsa eller ohälsa. Boken tar utgångspunkt i fyra perspektiv på yrke, vilka på olika sätt hjälper oss att förstå relationen mellan samhälle, organisation och individ.

Läs mer
Sagt om boken
"Ylva Ulfsdotter Eriksson visar här med sin bildade överblick och sina belysande exempel yrkesbegreppets centrala betydelse och dess relationer till andra begrepp. Hon presenterar därmed yrkesstudier som ett viktigt samhällsvetenskapligt forskningsområde som befruktar studier av både individer, organisationer, professioner och samhälle."
Lennart G. Svensson, professor emeritus i sociologi

Om författarna
Ylva Ulfsdotter Eriksson, fil. dr i sociologi, är universitetslektor vid Institutionen för Sociologi och Arbetsvetenskap, Göteborgs universitet. Hon forskar bland annat om yrkesstatus, hur yrken upplevs och vilka föreställningar som finns om yrken. Ylva har även skrivit boken Yrkesstatus - Erfarenhet, identitet och erkännande (tillsammans med Marita Flisbäck).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Yrke
  2. +
  3. Globalisering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Globalisering av Tommy Jensen, Aina Tollefsen (häftad).

Köp båda 2 för 421 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ylva Ulfsdotter Eriksson

Bloggat om Yrke