Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
356
Utgivningsdatum
2017-07-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Ekman, Inger (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 17 mm
Vikt
609 g
SAB
V
ISBN
9789147112715
Vägen till patientens värld och personcentrerad vård : att bli lyssnad på och förstådd (häftad)

Vägen till patientens värld och personcentrerad vård : att bli lyssnad på och förstådd

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-07-07
577
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan du förstå hur jag har det? Det är en fråga som många personer ställer när de drabbas av ohälsa. Kan man förstå det? Och hur vet man att man förstår en annan människa? Denna bok handlar om vikten av att lyssna till och förstå patienter, och hur det kan gå till när patient, närstående och professionella inom hälso- och sjukvården förstår - eller inte förstår - varandra när det gäller hur vården, omsorgen eller rehabiliteringen ska utformas och genomföras. Författarna betonar förståelsens värde för att skapa en samsyn mellan patient och professionella i vården.

Läs mer
Att lyssna är en förutsättning för personcentrerad vård, det är också en förutsättning för att kunna förstå hur tillståndet och situationen upplevs av patient och närstående. Alla vet hur gott det är att känna sig förstådd eller att göra sig förstådd. Och alla vet hur ont det gör att inte bli förstådd. Men lika viktig som förståelsen är, lika svår är den. Man tror att man varit tydlig men ändå uppstår missförstånd.
Boken analyserar förståelsens teori och ger exempel på förståelsens praktik från patienter, närstående och professionella inom hälso- och sjukvården. Boken vänder sig därför till samtliga professioner, såväl studerande som yrkesverksamma.

Om författarna
Huvudredaktörer är Karin Dahlberg, leg. sjuksköterska och professor i vårdvetenskap, senast vid Linnéuniversitetet i Växjö, och Inger Ekman, leg. sjuksköterska och professor i omvårdnad vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägen till patientens värld och personcentrerad vård : att bli lyssnad på och förstådd
  2. +
  3. Patientundervisning : ett samspel för lärande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Patientundervisning : ett samspel för lärande av Birgitta Klang Söderkvist, Åsa Kneck (häftad).

Köp båda 2 för 994 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vägen till patientens värld och personcentrerad vård : att bli lyssnad på och förstådd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ej bra.
    AF, 19 september 2019

    Läser sjuksköterskeprogrammet och hittills så är detta den bok jag haft minst nytta av. Skummade igenom den vid ett tillfälle, läste nåt kapitel kanske då. Stod med som kurslitteratur under en kurs men jag behövde inte den en enda gång. Är inte alls pedagogisk. Mycket av informationen som delges är självklar och inget man behöver en bok för att förstå.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna