Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2019-01-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
654 g
SAB
Odg
ISBN
9789147113613
Samhällsplaneringens teori och praktik (häftad)

Samhällsplaneringens teori och praktik

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-01-08
456
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad är hållbar samhällsplanering? I grund och botten syftar samhällsplaneringen till att garantera alla en långsiktigt hållbar, rättvis och trygg tillvaro. Det handlar om att välja väg för framtiden och att på ett klokt sätt möta utmaningarna till följd av bland annat miljöpåverkan, befolkningsförändringar, nationell och internationell migration, segregering och bostadsbrist.

Läs mer
Samhällsplaneringens teori och praktik beskriver områden med hög relevans för modern samhällsplanering. Läsaren introduceras till planeringens utmaningar och vilka verktyg planerare har att möta dem med. Boken är pedagogiskt utformad, rikt illustrerad och har exempel från olika delar av landet samt internationella utblickar. Den riktar sig i huvudsak till utbildningar i samhällsplanering. Eftersom frågorna är av stort allmänintresse kan boken också vara av värde för såväl praktiskt verkande planerare och offentliga aktörer som för en bred allmänhet med intresse för närmiljöns utformning.

Om författarna
Gunnel Forsberg (red.) är professor i kulturgeografi med samhällsplaneringsinriktning vid Stockholms universitet. Hennes forskning är inriktad mot regionala utvecklingsfrågor, landsbygdsomvandling och genusgeografiska frågeställningar.
Författarna är i huvudsak universitetslärare vid svenska samhällsplanerarutbildningar och deras texter bygger på forskning de bedriver inom området. Därför håller boken genomgående hög vetenskaplig kvalitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samhällsplaneringens teori och praktik
 2. +
 3. Att ordna staden : den nya storstadspolitiken växer fram

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att ordna staden : den nya storstadspolitiken v... av Susanne Urban (häftad).

Köp båda 2 för 626 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Samhällsplaneringens teori och praktik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och aktuell bok
  Tobias Serenitate (Växjö), 16 september 2020

  Boken är till skillnad från andra introduktionsböcker i ämnet lättläst och inte så tung som tex boken Planeringens grunder (2012), vilket gör att det är lätt att ta till sig det som skrivs i boken. En bra introduktion i ämnet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gunnel Forsberg

 • Planeringens utmaningar och tillämpningar

  Gunnel Forsberg

  Vad är viktigt att tänka på för en samhällsplanerare idag? Samhället ställer krav på både handlingskraft och lyhördhet. Att planera är att med gott handlag ta hänsyn till en mängd olika aspekter, så som naturgeografiska villkor, historiska spår i ...