Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bortom glastaket
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2015-03-03
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
250 x 175 x 15 mm
Vikt
665 g
SAB
Qbab
ISBN
9789147116942

Bortom glastaket : 26 ledande kvinnor om karriär, drivkrafter och ledarskap

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-03-03
459
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bortom glastaket är ett unikt porträtt av 26 ledande kvinnor som berättar om sin väg till toppen. I öppenhjärtiga intervjuer delar de med sig av sina livsresor och erfarenheter. Vad driver dem? Varför lyckades just de? Hur hanterar de motstånd och framgång? Hur ser de på ledarskap?

I boken presenteras:
Elisabeth Massi Fritz, Kristina Axén-Olin, Helena Källerman, Véronique Lönnerblad, Ann Carlsson, Maria Rankka, Torborg Chetkovich, Anna-Karin Crutze, Cecilia Nyberg, Marie Säll, Ulrica Messing, Ebba Lindsö, Helene Hasselskog, Marie Wiksborg, Sofia Gedeon, Louise Sander, Monika K. Samuelsson, Birgitta Reinfeldt, Carina Björkefors, Soki Choi, Gunilla Malm, Camilla Littorin, Eva Hamilton, Maria Hamrefors, Lena Olving och Caroline Ottosson.

Bortom glastaket är en annorlunda bok om karriär och ledarskap som ger nya perspektiv. Intervjuporträtten varvas med resonemang och tips kring karriär och ledarskap. En inspirerande och självklar bok, för kvinnor och män, som vill leda till framgång.

Om författarna
Bakom boken står Lena Gustafsson, legitimerad KBT-terapeut och relationsexpert, som under 20 år har hjälpt företag till framgångsrikt ledarskap och goda affärer samt Ulrika Sedell, ledarskaps- och organisationskonsult med 15 års erfarenhet av att skräddarsy ledarskapsprogram och handleda chefer.

Podcasttips: Krossa glastaket - om karriär och ledarskap med Ulrika Sedell och Kristina Stutterheim

Sagt om boken
"Den här boken är inspirerande läsning, men ger mycket mer än så. Författarna har identifierat sju karriärnycklar för den som vill planera sin yrkesmässiga framtid. Det kan behövas, för det verkar fortfarande finnas ett glastak. Ett sätt att ändra på det är att ge den här boken till dina döttrar, söner, vänner, kollegor och bekanta!" /Åsa Söderström Jerring, styrelseledamot

"Bokens främsta förtjänst är att den genom ledande kvinnors ögon låter läsaren se, inte vad som är fel, orättvist och trasigt, utan vad som skapar rätt, rättvisa och helhet. Och det alldeles oavsett läsarens kön, ambitioner eller ledarroll. Bortom glastaket är en bra titel, det här är en ledarskapsbok som sträcker sig långt bortom. /Troed Troedson, framtidsanalytiker, föreläsare & författare

"Den här boken fyller ett tomrum - tänk om den funnits när jag var yngre, vilket stöd den hade varit! Jag tror att boken också kan få kvinnor att på allvar börja bygga nätverk som inte har utgångspunkt i att vi ska lära oss männens spelregler. Den här boken har gett mig en knuff i rätt riktning och förhoppningsvis kommer den också att läsas av män i ledande positioner och öka deras kunskap om hur kvinnor tänker, fungerar och agerar." /Gunilla Forsmark Karlsson, bloggare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bortom glastaket : 26 ledande kvinnor om karriär, drivkrafter och ledarskap
 2. +
 3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bortom glastaket : 26 ledande kvinnor om karriär, drivkrafter och ledarskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant läsing och relevanta frågor.
  Linda, 21 mars 2017

  I boken intervjuas intressanta kvinnor inom vitt skilda områden. Den är lättläst och det är svårt att lägga ifrån sig den. Intervjuerna har delats in i olika kapitel med en sammanfanttande analys som förord.
  Den är både motiverande med dessa driftiga kvinnor, men visar också vilken insats det har krävts.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna