Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2018-08-09
Upplaga
5
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 215 x 15 mm
Vikt
645 g
SAB
Eaby
ISBN
9789147122684
Friluftslivets pedagogik : en miljö- och utomhuspedagogik för kunskap, känsla och livskvalitet (häftad)

Friluftslivets pedagogik : en miljö- och utomhuspedagogik för kunskap, känsla och livskvalitet

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-08-09
446
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
"Det här är ett grundläggande läromedel i naturnära friluftsliv för exempelvis förskollärare, lärare, fritidsledare och naturguider men så mycket mera! Man kan hoppa in nästan var som helst i boken och bli både inspirerad och reflekterande inför någon aspekt på friluftsliv. Författarteamet lyckas verkligen med att få med alla delar av begreppet friluftsliv. En mängd konkreta aktivitetsförslag ges; det kan vara friluftsmatlagningstips, lekar med pedagogiska tankar, slöjdtips eller tips på hur man håller toarullen torr! En oerhört innehållsrik bok, men ändå lättläst och inspirerande. En självklar bok för alla ledare inom friluftsliv men också nyttig för alla som på egen hand vistas i naturen i något sammanhang."
Ur Bibliotekstjänsts recension av tidigare upplaga (Anders Hellborg)

Läs mer
Friluftslivets pedagogik inkluderar inte bara naturkunskap, friluftsteknik och utomhuspedagogik utan också ekologi, humanekologi, geografi, miljö- och samhällsfrågor, historia, hälsa, biologi, slöjd och massor med praktiska aktiviteter - såväl för det tätortsnära som det fjärran friluftslandskapet. I denna reviderade och kompletterade femte upplaga av boken finns flera nya aktiviteter och texterna är anpassade till den moderna tidens friluftsliv.

Friluftsliv är lägereldens gemenskap, paddling längs vindlande åar och vandring mot blånande fjärran berg. Men det är också att kreta på en pinne, inte glömma regnstället och hitta hem.

Kunskap blir detta när man med fantasi, fakta och glimten i ögat nyttjar alla våra friluftsmiljöer: skogar, vatten, kuster, fjäll och den tätortsnära naturen.

Känsla är att bada i kristallklart vatten långt ute i skärgården och se molnen glida över himlen. Men också att få visa upp andra sidor av sig själv, att fascineras av sin egen kropp, myrans stretande och trädens rimfrost.

Livskvalitet är att uppleva friluftsliv - just när man gör det!

Om författarna
Redaktörerna Britta Brügge, Matz Glantz och Klas Sandell representerar en lång erfarenhet inom undervisning (från förskola till högskola), ledarutbildning och forskning om friluftsliv, natursyn, utvecklingsfrågor och miljöengagemang.

Tillsammans med medförfattarna: Patrik Grahn, Per Hedberg, Karl Erik Karlsson, Anders Nilsson, Kurt Olsson, Mikael Quennerstedt, Ronnie Ståhle, Stephan Svenning, Anders Szczepanski, Marie Öhman och Johan Öhman och i samarbete med Roger Isberg, Ebba Lisberg Jensen, Anders Johansson, Anna Malmström, Pernilla Ouis, Eva Sandberg, Peter Schantz, Ammi Wohlin och Petter Åkerblom presenterar de här en unik och samlad kunskap inom detta kompetensfält.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Friluftslivets pedagogik : en miljö- och utomhuspedagogik för kunskap, känsla och livskvalitet
 2. +
 3. Barn och naturvetenskap : upptäcka, utforska och lära i förskola och skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn och naturvetenskap : upptäcka, utforska oc... av Ingela Elfström, Bodil Nilsson, Lillemor Sterner, Christina Wehner-Godée (häftad).

Köp båda 2 för 909 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Friluftslivets pedagogik : en miljö- och utomhuspedagogik för kunskap, känsla och livskvalitet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande bok...
  Aina112, 18 oktober 2018

  Rekommenderar boken helhjärtat.
  Är student på förskollärarprogrammet, och jag tycker boken är väldigt inspirerande, med många bra tips både vad gäller lekar för små som stora barn och vuxna i naturen och dess miljö.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna