Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2018-08-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
355 g
SAB
Ea
ISBN
9789147124992
Processinriktad läs- och skrivundervisning : en väg till inkludering (häftad)

Processinriktad läs- och skrivundervisning : en väg till inkludering

Häftad Svenska, 2018-08-09
293
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Processinriktad läs- och skrivundervisning visar hur lärare kan skapa goda förutsättningar för deltagande och lärande för alla elever. Författaren betonar att undervisningen bygger på ett förhållningssätt och inte en "färdig" metod där det är viktigt att läraren har en referensbas av teoretisk kunskap att spegla de pedagogiska handlingarna mot. Förhållningssättet innebär att läraren tar reda på vad eleven kan, synliggör och bekräftar detta och bygger vidare på det.

Läs mer
Boken består av två delar. Den första tar upp de teoretiska utgångspunkterna för processinriktad läs- och skrivundervisning. Här definieras och beskrivs det språkutvecklande arbetssättet, kopplingen mellan läsande, skrivande och tänkande, lärarens viktiga roll, det karakteristiska förhållningssättet samt inkluderingsprojektet. Det senare innebär att skapa förutsättningar för alla elevers delaktighet och lärande.
I den andra delen vävs praktiska exempel från klassrummet in i ett teoretiskt sammanhang. Läsaren får stöd och idéer om hur man kan lägga upp sina vägledande samtal, ge feedback, och utveckla skrivundervisningen vidare för att ge varje elev det stöd hon eller han behöver och synliggöra lärandet. Här ges exempel på hur man kan arbeta med narrativa texter, instruerande texter, faktatexter, poesi, argumenterande texter och laborationsrapporter.
Varje kapitel avslutas med några frågeställningar för läsaren att reflektera över, enskilt eller tillsammans med kollegor. Boken är praktiskt användbar för såväl lärarstudenter som lärare som vill utveckla sin läs- och skrivundervisning. Den kan användas som kurslitteratur i lärarfortbildning och i lärarutbildningens metodkurser.

Om författarna
Catharina Tjernberg är universitetslektor och forskare i läs- och skrivutveckling vid Karlstads universitet. Hon har särskilt intresserat sig för kopplingen mellan akademi och fält i syfte att synliggöra hur den akademiska kunskapen kan göras tillgänglig och användbar i pedagogisk verksamhet. Catharina har en bakgrund som lärare, språkpedagog, speciallärare och specialpedagog. Läs mer på hennes egen webbplats: catharinatjernberg.blogspot.com.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Processinriktad läs- och skrivundervisning : en väg till inkludering
  2. +
  3. Skrivundervisning : processinriktat skrivande i klassrummet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skrivundervisning : processinriktat skrivande i... av Catharina Tjernberg (häftad).

Köp båda 2 för 653 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Catharina Tjernberg