Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2019-08-02
Upplaga
6
Förlag
Liber
Dimensioner
228 x 210 x 16 mm
Vikt
552 g
SAB
Ohfhc-c
ISBN
9789147126446

Omsorgsboken : möjligheter och svårighetervid intellektuell funktionsnedsättning

(12 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-08-02
522
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den 6:e upplagan av boken har fått en ökad forskningsbaserad och vetenskaplig tyngd. Nya kapitel har tillkommit och hela boken har uppdaterats och omarbetats. Till exempel har den ökande kunskapen om kommunikationens betydelse resulterat i ett omfattande avsnitt om Kommunikation och Alternativ Kommunikation, AKK. Kommande förändringar av LSS - Lagen om stöd och service åt vissa funktionshindrade - återspeglas i ett nytt, problematiserande kapitel om LSS. Praktisk tillämpning av teori ger bredd åt och ytterligare förståelse för området.

Boken är lämplig som kurslitteratur på ett flertal akademiska grundutbildningar, till exempel inom socialt arbete, social omsorg, psykologi, pedagogik och omvårdnad. Den kan också användas som kurslitteratur och fördjupningslitteratur på folkhögskolor och vårdutbildningar på gymnasieskolan.

Sagt om boken
"Omsorgsboken kommer att vara till stor nytta i habiliteringsarbetet, både som faktabok och som utgångspunkt för diskussion bland personal ute i verksamheter. De namnkunniga författarna bidrar med djup och bredd inom omsorgsområdet och ger en unik överblick över hela kunskapsfältet." Kenneth Thor, Chef för barn- och vuxenhabiliteringen, Norrtälje.

"Sammantaget en viktig och välskriven bok." Anders Östnäs, lektör, BTJ-häftet nr 21, 2019.

Om författarna
Huvudredaktörer för boken är Lena Söderman och Mårten Nordlund. Lena Söderman är socialpedagog och vårdlärare med inriktning mot funktionsnedsättning. Hon har förutom många år som lärare arbetat som chef inom olika LSS-verksamheter. Mårten Nordlund är civilekonom med lång erfarenhet från ideellt och professionellt arbete i olika positioner, med inriktning mot funktionsnedsättning.

Övriga medförfattare: SvenOlof Dahlgren - Ragnar Furenhed - Mats Granlund - Josefin Grände - Anders Gustavsson - Kerstin Göransson - Bo Hejlskov Elvén - Barry Karlsson - Anna Levén - Barbro Lewin - Charlotta Löfgren-Mårtenson - Martin Molin - Lasse Nohrstedt - Karina Scheibenpflug - Kristina Szönyi - Mårten Söder - Gunilla Thunberg - Magnus Tideman - Jenny Wilder - Gunnel Winlund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Omsorgsboken : möjligheter och svårighetervid intellektuell funktionsnedsättning
  2. +
  3. För din skull, för min skull eller för skams skull? - Om LSS och bemötande

De som köpt den här boken har ofta också köpt För din skull, för min skull eller för skams sk... av Barbro Lewin (häftad).

Köp båda 2 för 835 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »