Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2019-06-14
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
182 g
SAB
Ohf
ISBN
9789147126460
Att förstå sin egen utsatthet : stöd för professionella i människovårdande yrken (häftad)

Att förstå sin egen utsatthet : stöd för professionella i människovårdande yrken

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2019-06-14
287
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att arbeta med människor i en utsatt situation är också att ställas inför sin egen utsatthet. Den här boken belyser psykologiska och existentiella teorier och aspekter av de yrkesverksammas utsatthet inom människovårdande yrken.
Boken är pedagogiskt utformad med empiriska exempel och visar med konkreta verktyg hur yrkesverksamma inom människovårdande yrken kan möta andras utsatthet. Den hjälper läsaren att reflektera över sin yrkesroll och ger tips på hur man kan vända utsattheten till en yrkesstolthet.

Läs mer
Boken lämpar sig för alla som arbetar med människor i utsatta livssituationer. Den kan användas av den som är yrkesverksam eller under utbildning till socionom, psykolog, psykoterapeut, lärare, sjuksköterska, diakon, präst och liknande kontaktyrken.

Om författarna
Jakob Carlander är leg. psykoterapeut och teologie licentiat. Andreas Wedeen är leg. psykolog. Båda är verksamma i Linköping.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att förstå sin egen utsatthet : stöd för professionella i människovårdande yrken
 2. +
 3. Människobehandlande organisationer : villkor för ledning, styrning och professionellt välfärdsarbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Människobehandlande organisationer : villkor fö... av Staffan Johansson, Peter Dellgran, Staffan Höjer, Monica Andersson Bäck, Åke Bergmark (inbunden).

Köp båda 2 för 906 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att förstå sin egen utsatthet : stöd för professionella i människovårdande yrken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oerhört viktig bok !
  Agneta Oredsson, 18 februari 2022

  Oerhört viktig bok för alla som arbetar med människor, framför allt med människor i utsatta lägen ! Boken är så lärorik och användbar för att själv förstå sina egna reaktioner, och för att orka stå kvar till hjälp för utsatta människor ! Och i mindre välfungerande organisationer ! Rekommenderas varmt !

 2. Stor igenkänning
  Nicke, 5 mars 2021

  Jag gillade denna boken. Jag har jobbat i kontaktyrken som chef i över 20 år och dilemmat med min goda vilja och min passion för mycket yrke och de barn jag jobbat med har gjort mig utsatt för kritik både egen och andra.

  Boken är lättläst, tunn men exempel från flera yrken gör den lätt att ta till sig och fick mig att börja fundera på i andra banor.

  För alla er som jobbar med människor och känner att ibland räcker man inte till är detta är en mycket väl värd investering.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna