Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2019-06-14
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
182 g
SAB
Ohf
ISBN
9789147126460

Att förstå sin egen utsatthet : stöd för professionella i människovårdande yrken

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-06-14
306
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att arbeta med människor i en utsatt situation är också att ställas inför sin egen utsatthet. Den här boken belyser psykologiska och existentiella teorier och aspekter av de yrkesverksammas utsatthet inom människovårdande yrken.

Boken är pedagogiskt utformad med empiriska exempel och visar med konkreta verktyg hur yrkesverksamma inom människovårdande yrken kan möta andras utsatthet. Den hjälper läsaren att reflektera över sin yrkesroll och ger tips på hur man kan vända utsattheten till en yrkesstolthet.

Boken lämpar sig för alla som arbetar med människor i utsatta livssituationer. Den kan användas av den som är yrkesverksam eller under utbildning till socionom, psykolog, psykoterapeut, lärare, sjuksköterska, diakon, präst och liknande kontaktyrken.

Om författarna

Jakob Carlander är leg. psykoterapeut och teologie licentiat. Andreas Wedeen är leg. psykolog. Båda är verksamma i Linköping.

Sagt om boken

"Texterna i boken belyser på ett utmärkt sätt de problem som möter personal inom kontaktyrken, men ger också lösningsinriktade förslag för att vända utsattheten. Boken, som är lättläst och pedagogisk, vänder sig till alla som arbetar med människor i utsatta situationer." Lektör Margareta Fridstjerna, BTJ-häftet nr 16, 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att förstå sin egen utsatthet : stöd för professionella i människovårdande yrken
 2. +
 3. Att förstå sin egen kompetens

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att förstå sin egen kompetens av Jakob Carlander, Andreas Wedeen (häftad).

Köp båda 2 för 582 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att förstå sin egen utsatthet : stöd för professionella i människovårdande yrken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oerhört viktig bok !
  Agneta Oredsson, 18 februari 2022

  Oerhört viktig bok för alla som arbetar med människor, framför allt med människor i utsatta lägen ! Boken är så lärorik och användbar för att själv förstå sina egna reaktioner, och för att orka stå kvar till hjälp för utsatta människor ! Och i mindre välfungerande organisationer ! Rekommenderas varmt !

 2. Stor igenkänning
  Nicke, 5 mars 2021

  Jag gillade denna boken. Jag har jobbat i kontaktyrken som chef i över 20 år och dilemmat med min goda vilja och min passion för mycket yrke och de barn jag jobbat med har gjort mig utsatt för kritik både egen och andra.

  Boken är lättläst, tunn men exempel från flera yrken gör den lätt att ta till sig och fick mig att börja fundera på i andra banor.

  För alla er som jobbar med människor och känner att ibland räcker man inte till är detta är en mycket väl värd investering.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna