Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2019-08-21
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Kilhamn, Cecilia (red.) / Nyman, Rimma (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
283 g
SAB
Eabt
ISBN
9789147129171
Matematiska samtal i klassrummet : vägar till elevers lärande (häftad)

Matematiska samtal i klassrummet : vägar till elevers lärande

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-08-21
281
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I boken presenteras ett ramverk som hjälper läraren att planera, genomföra och utvärdera matematiska samtal i klassrummet. Ramverket bygger på forskning om kommunikation i matematik och har utprövats i samarbete med verksamma och blivande lärare. Boken innehåller också planeringsunderlag för matematiksamtal.

Boken är ett resultat av ett forsknings- och utvecklingsprojekt om kommunikation i matematik (KOMMA) vid Institutionen för didaktik och pedagogisk profession vid Göteborgs universitet.

Boken riktar sig till lärarstuderande, lärarutbildare, och verksamma lärare i grundskolan.

Om författarna
Författarna är lärarutbildare vid Göteborgs universitet, och har en bakgrund som grundskollärare med matematisk inriktning. Tillsammans har de under flera års tid arbetat med forsknings- och utvecklingsprojekt inspirerade av Mathematics in the city i New York, under ledning av Cecilia Kilhamn. Författarna har med sina olika specialkompetenser inom matematikdidaktikens område bidragit till bokens innehåll, inte minst Rimma Nyman med sitt forskningsfokus på intresse och engagemang i matematikklassrummet.

Lena Knutsson, Britt Holmberg, Christina Skodras och Susanne Frisk har haft ett nära samarbete med de skolor där bokens idéer utprövats och Florenda Gallos Cronberg har bidragit med internationella perspektiv med sin utbildning och erfarenhet av undervisning och lärarutbildning från Filippinerna och Australien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Matematiska samtal i klassrummet : vägar till elevers lärande
  2. +
  3. Tal och Tanke 2 - Matematikundervisning från årskurs 4 till 6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tal och Tanke 2 - Matematikundervisning från år... av Ida Heiberg Solem, Bjørnar Alseth, Elisabeta Eriksen, Bjørn Smestad (häftad).

Köp båda 2 för 877 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »