Konsultboken (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2018-05-31
Förlag
Liber AB
ISBN
9789147129768
Konsultboken (e-bok)

Konsultboken E-bok

Guiden till att lyckas

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2018-05-31
249
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
"Konsultboken" är oumbärlig läsning för alla konsulter. Den riktar sig också till dig som funderar på att bli konsult eller vill veta mer om vinsterna med ett konsultativt förhållningssätt. I boken får du många värdefulla tips och expertråd om bland annat försäljning, kriskommunikation, innovation, ditt personliga varumärke och hur du kan nå dina kunder effektivare med ett digitalt tänk. Både experter och konsulter, som representerar allt från solokonsulter till internationella konsultjättar, har delat med sig av kunskap och erfarenheter.

En röd tråd i "Konsultboken" är författarens undersökning ?10 snabba frågor? (2014), där 100 konsulter berättat om utmaningar, motivation och ledarskap samt rankat framgångsfaktorer i konsultrollen. Det handlar om att skapa förtroende, tydlig kommunikation, att vara lyhörd och lyssna av sin kund samt vikten av affärsmässighet. Att läsa Konsultboken blir en process där du får möjlighet att ranka dig mot framgångsfaktorerna och reflektera över vad du kan bli bättre på.

Sagt om boken
?Konsultboken? ger en unik helhetsbild över allt man behöver kunna som konsult ? allt från försäljning till framgångsfaktorer. Boken är måste-läsning för alla som är i början av sin konsultkarriär ? sedan bör den läsas en gång om året fram till pensionen!

? Emil Eriksson, vd på Lunicore

?Konsultboken? bjuder på rikligt med konkreta tips, plats för egen strukturerad reflektion och en härlig mix av olika, spännande erfarenheter. Med andra ord en bok fylld av en stor mängd nyttigheter ? även för en luttrad konsult.

? Marie Hallander Larsson, HR-direktör på Försäkringskassan, tidigare bland annat vd för konsultföretaget Empower

Marianne har en djup insikt i konsultens vardag och vad som krävs för att lyckas i konsultrollen. ?Konsultboken? ger ett väl utvecklat stöd för både chefer som ska leda konsulter och enmanskonsulter. Jag rekommenderar boken till alla som vill utvecklas i konsultrollen.

? Siv Axelsson, personal- och informationsdirektör på WSP samt författare till ?Kunskapens arena: kunskaps- och affärsutveckling för konsulter?

Vi jobbar i en snabbt växande och spretig bransch. ?Konsultboken? innehåller många guldkorn för den som vill bygga en välfungerande konsultverksamhet.

? Patrik Westander, vd på PR-byrån Westander

Det är lätt att få stor behållning av ?Konsultboken?, då den täcker så många perspektiv på konsultrollen. Att lyckas som konsult handlar till stor del om att hjälpa andra och Marianne Olsson har med ?Konsultboken? hjälpt mig. Jag är säker på att den kommer hjälpa många fler.

? Johan Sköld, försäljningschef på Knowit samt författare till ?Försäljning i konsultföretag?

Marianne Olsson har både ur djupet av sina egna erfarenheter och genom en imponerande mängd research lyckats vaska fram vad som är väsentliga framgångsfaktorer för en stor och varierande yrkeskår. Det finns en hel del tråkig managementlitteratur men ?Konsultboken? är ett lysande undantag.

? Bo Ringdahl, vd på Tengbom Arkitekter och tidigare vd på HiQ Stockholm

Marianne Olsson har varvat konsultrollen med jobb som marknads- och kommunikationschef i flera börsbolag. Hon är managementkonsulten som brinner för kommunikation och möten. Med "Konsultboken" vill Marianne uppmuntra alla konsulter att ständigt våga utveckla sig och bli bättre och mer medvetna i sin konsultroll. Hon har tidigare gett ut "Framgångsrik Konsult" och har under en rad år föreläst om konsulternas framgångsfaktorer och hållit workshops för att främja intern utveckling i konsultföretag och andra organisationer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Konsultboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärd e-bok
    NN, 8 mars 2020

    Marianne Olsson har skrivit en mycket bra e-bok om hur man lyckas som konsult. Jag gillar hennes sätt att belysa konsultbranschen, konsultprocessen, framgångsfaktorer inom yrket etc. från olika perspektiv. Det handlar t.ex. om framtidsspanarens, serieentreprenörens, mediestrategens, konsultchefens och, icke minst, kundens perspektiv. Allt som Marianne Olsson säger är dessutom väl underbyggt med många intressanta intervjuer och enkätundersökningar, Mycket läsvärd e-bok både för de som är på vä... Läs hela recensionen

  2. Väldigt bra bok!
    Johan Sköld, 19 juni 2018

    Är du konsult, konsultchef, arkitekt, advokat eller jurist? Tveka inte att läsa denna bok! Marianne är en mycket kunnig författarkollega!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Marianne Olsson