Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
BeGreppbart
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2019-08-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 136 x 8 mm
Vikt
169 g
SAB
Bra
ISBN
9789147130603
Samtal (häftad)

Samtal

Häftad Svenska, 2019-08-09
203
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Samtal fyller våra liv, från tv-sända nyhetsintervjuer till familjers förhandlingsarbete. För många yrkesgrupper, som läkare, sjuksköterskor, socialarbetare, lärare och jurister, är samtalet det viktigaste verktyget. Denna bok presenterar Goffman, samtalsanalys och andra teorier om samtal, tillämpade på olika arenor: från rättssalen, läkarmottagningen och klassrummet till samtal runt köksbordet.

Läs mer
Här diskuteras teori och empiri med bäring på styrning, motstånd och vardagslivets diplomati, från barnets första dialog till skolans kvartssamtal och föräldrars vårdnadstvister. Fokus är på diskursiva resurser och oskrivna regelverk, men också på hur det uppstår pauser, glipor och avbrott i samtal.
BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.
Sagt om boken
"Att samtala kan ses som den mest vardagliga av handlingar, något vi ägnar oss åt stup i kvarten. Vi småpratar med kassörskan och med kollegorna. Men samtal kan också ske i sammanhang som kan avgöra vår framtid, som i rättssalen. I denna nätta bok lär vi oss av en internationellt världsledande forskare både om relevanta teorier och empiriska studier hur vi i olika sammanhang är språkets slavar som söker bemästra dess interaktionskrav. En högst inbjudande läsning."
Malin Åkerström, professor vid Sociologiska institutionen, Lunds universitet.

Om författarna
Karin Aronsson forskar, utifrån observationer och inspelade data, kring samtalsmönster i olika institutionella sammanhang. Under tjugo år var hon verksam som professor vid tema Barn, Linköpings universitet. I dag verkar hon som professor emeritus vid institutionen för barn och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet. Hon har en omfattande produktion i internationella tidskrifter och sitter i flera redaktionsråd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtal
  2. +
  3. 12 talares tankar om möten

De som köpt den här boken har ofta också köpt 12 talares tankar om möten av Erik Mattsson, Sabinije Von Gaffke, Angeli Sjöström Hederberg, Tommy Brotte, Åsa Lindell (kartonnage).

Köp båda 2 för 412 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Aronsson

Bloggat om Samtal