Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2019-09-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 140 x 12 mm
Vikt
287 g
SAB
Ep.04
ISBN
9789147130627
Att skapa en professionell identitet : om utvecklingsinriktade examensarbeten i lärarutbildningen (häftad)

Att skapa en professionell identitet : om utvecklingsinriktade examensarbeten i lärarutbildningen

Häftad,  Svenska, 2019-09-12
294
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att skapa en professionell identitet : om utvecklingsinriktade examensarbeten i lärarutbildningen Kan levereras innan julafton
Det självständiga arbetet har en lång tradition inom svensk lärarutbildning. I boken Att skapa en professionell identitet ges exempel på praktiknära utvecklingsarbeten som både kan komplettera och utmana en rådande uppsatstradition på landets lärosäten.

Utbildningsverksamheten står inför nya utmaningar och lärare måste få inflytande över vad den egna kunskapsbildningen ska omfatta samt kunskap om utvecklings- och förändringsarbete. Att inom ramen för de självständiga arbetena utveckla detta kunnande, främst bland studerande men även yrkesverksamma, i ett praktiknära samarbete kan vara en framgångsrik väg till ökad kvalitet.

Bokens första del återger dels en historisk tillbakablick av den praktiknära forskningens framväxt, dels en diskussion om det ökade intresset för praktiknära frågor. Även aktionsforskning som metod och inspiration i utvecklingsinriktade arbeten behandlas.

Del två skildrar ett försöksprojekt som bedrivits på Linnéuniversitet där studenter som går sista terminen på lärarutbildningen skriver utvecklingsinriktade självständiga arbeten och tillägnar sig redskap för processtänkande som ett led i systematiskt kvalitetsarbete.
Den tredje delen låter studenternas röster komma till tals. Denna del innehåller exempel på ett utvecklingsinriktat arbete samt reflektioner från studenter som genomfört sådana arbeten.

Boken vänder sig både till lärarstudenter och verksamma lärare samt till rektorer inom utbildningssektorn. Om författarna

Bokens redaktörer Marianne Dahl, Liselotte Eek-Karlsson och Ann-Katrin Perselli är alla verksamma lektorer på Linnéuniversitetet. Övriga medförfattare är Mikael Alexandersson, Helene Elvstrand, Emilia Johansson, Peter Karlsudd och Anna-Liisa Närvänen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att skapa en professionell identitet : om utvecklingsinriktade examensarbeten i lärarutbildningen
  2. +
  3. Aktionsforskning i undervisningen : från idé till handling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Aktionsforskning i undervisningen : från idé ti... av Ulrika Bergmark, Sara Viklund (häftad).

Köp båda 2 för 665 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna