Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2020-08-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
9 x 192 x 141 mm
Vikt
210 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789147139835

Innehållets didaktik i förskolan

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2020-08-04
303
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Innehållets didaktik i förskolan ger förskollärare verktyg och stöd att utveckla sin ämnesdidaktiska kompetens. Boken tar avstamp i barnens nyfikenhet, intressen och vilja att dela sina erfarenheter med andra och binder samman läroplanens intentioner med den pedagogiska verksamheten på förskolan.

Här finns en rad konkreta lärandeobjekt där bland annat matematiska, naturvetenskapliga, estetiska, tekniska, samhälleliga och etiska aspekter vävs samman med olika former av lek. Det handlar således om att hjälpa barnen att utveckla förmågor som att se, uppfatta och erfara sin omvärld.

Teoretiska resonemang kopplade till praktiska tillämpningar i barngruppen gör denna bok till en "didaktisk idébank" för förskollärarstudenter och verksamma inom förskolan.

Om författarna
Ingrid Pramling Samuelsson är senior professor i förskolepedagogik vid Göteborgs universitet. Camilla Björklund är professor i pedagogik vid Göteborgs universitet. Medförfattare är Eva Ahlskog-Björkman, Rauni Karlsson, Marina Lundkvist, Maria Magnusson, Hanna Palmér, Mikaela Svanbäck-Laaksonen, Kristina Thorshag, Susanne Thulin, Cecilia Wallerstedt och Annika Åkerblom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Innehållets didaktik i förskolan
  2. +
  3. Att undervisa barn i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att undervisa barn i förskolan av Elisabet Doverborg, Niklas Pramling, Ingrid Pramling Samuelsson (häftad).

Köp båda 2 för 579 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna