Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Hjärnan och lärandet
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2020-08-13
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
10 x 184 x 142 mm
Vikt
240 g
ISBN
9789147140466

Hjärnan och lärandet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-08-13
321
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Hjärnan och lärandet ger författarna en bred översikt över de nya kunskaper som vuxit fram inom hjärnforskningen under de senaste årtiondena. Hit hör forskningen om minne, känslor, tänkande, stress, motivation, kreativitet, hjärnhälsa och personlig utveckling. Speciellt fokuserar de på kunskaper som är viktiga på alla nivåer i framtidens skola (grundskola, gymnasium, universitet och högskola).

Syftet med boken är att visa vilken stor betydelse kunskaperna om hjärnan kan ha för skolan och det livslånga lärandet om de utnyttjas rätt.

Boken är främst avsedd att användas vid utbildning av lärare på alla nivåer samt i annan undervisning på gymnasium och universitet. Men den kan också läsas av alla som vill veta mer om hur vi ska få våra hjärnor att fungera optimalt hela livet.

Sagt om boken
"Denna boken borde alla läsa! Lättläst, tydlig och väldigt bra kopplingar mellan teori och praktik." Lärare Åsaskolan, Kungsbacka

"Boken fyller ett välbehövligt tomrum i den pedagogiska litteraturen." Helhetsbetyg: 4 av 5. Marie Leijon, lektör, BTJ-häftet nr 19, 2020.

Om författarna
Bokens författare är Rolf Ekman, Axel Eriksson, Joanna Giota, Carl-G. Gottfries, Anders Hill, Per-Olof Nilsson och Bertil Thomas (redaktör). Samtliga är medlemmar i styrelsen för Neuroforum, Göteborg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hjärnan och lärandet
  2. +
  3. Lärande, skola, bildning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärande, skola, bildning av Ulf P Lundgren, Roger Säljö, Caroline Liberg (häftad).

Köp båda 2 för 900 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hjärnan och lärandet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ett måste på lärarutbildningen
    Anders Lidvall , 28 januari 2021

    Denna bok ger en djupare förståelse för hur lärande går till. Avgörande för eleverna och ett måste för lärare som vill utvecklas

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bertil Thomas