Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tillitsbaserat ledarskap
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2021-09-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
276 g
SAB
Qbab
ISBN
9789147142019
Tillitsbaserat ledarskap - handbok för chefer och medarbetare (häftad)

Tillitsbaserat ledarskap - handbok för chefer och medarbetare

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2021-09-08
394
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tillitsbaserat ledarskap - handbok för chefer och medarbetare Kan levereras innan julafton
Många verksamheter strävar idag mot att bli tillitsorienterade. Det påverkar inte minst ledarskapet. Vad innebär det att leda med tillit? Hur kan chefen lita på att medarbetarna är beredda att axla mer ansvar? Och hur kan chefen veta att medarbetarna prioriterar verksamhetens bästa även utan full kontroll?

Den här boken handlar om varför ditt företag ska sträva efter mer tillit i ledarskapet och lär dig hur du kan utveckla så väl team som medarbetare. Det tillitsbaserade ledarskapet ökar handlingsutrymmet för medarbetare och skapar ett klimat där det är gynnsamt att känna tilltro till andra. Det i sin tur leder till ökat engagemang och större effektivitet i verksamheten.

Boken innehåller konkreta övningar och verktyg att använda i det dagliga arbetet men också en mängd reflektions- och dialogfrågor som kan användas för att fördjupa den gemensamma förståelsen på arbetsplatsen.

Boken vänder sig till chefer som vill använda tillitsbaserad ledningsfilosofi i praktiken, i såväl offentliga som privata verksamheter. Även medarbetare kan med fördel använda boken för att utvecklas i takt med verksamheten.

Om författaren

Charlotta Lundgren är leg. psykolog och organisationskonsult och har mångårig erfarenhet av utvecklingsarbete inom såväl privata som offentligt finansierade verksamheter. Hon arbetar med organisationsutveckling, ledarskap, medarbetarskap och grupprocesser. Hon har de senaste åren utbildat och stöttat många organisationer att ställa om till en verksamhet med tillit som grund.

Charlotta driver företaget Proredo AB i Göteborg och är en del av Tillitspsykologerna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillitsbaserat ledarskap - handbok för chefer och medarbetare
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 593 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charlotta Lundgren

  • Tillitsbaserat ledarskap

    Charlotta Lundgren

    Många verksamheter strävar idag mot att bli tillitsorienterade. Det påverkar inte minst ledarskapet. Vad innebär det att leda med tillit? Hur kan chefen lita på att medarbetarna är beredda att axla mer ansvar? Och hur kan chefen veta att medarbeta...