Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SCID-5
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2023-05-24
Upplaga
1
Förlag
Liber
Originaltitel
SCID-5-PD
Dimensioner
300 x 210 x 7 mm
Vikt
322 g
SAB
Do
ISBN
9789147144747
SCID-5-PD Handbok (häftad)

SCID-5-PD Handbok

Häftad,  Svenska, 2023-05-24
730
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Presenterar principerna för SCID-5-PD; en semistrukturerad intervju för psykiatrisk diagnostik av personlighetssyndrom enligt DSM-5.

Här ges detaljerade, praktiska anvisningar för hur intervjun ska genomföras och anvisningar för självskattningsformuläret Structured Clinical Interview for DSM-5 Screening Personality Questionnaire (SCID-5-SPQ). I handboken finns också vägledning i hur patienternas svar på intervjufrågor ska bedömas med utgångspunkt i kriterierna för DSM-5. Ett korrekt användande av SCID-5-PD ökar reliabiliteten vid diagnostik av personlighetssyndrom.

Handboken kan dels användas av sjukvårdspersonal i det kliniska arbetet med psykiatrisk diagnostik, dels i utbildning av studenter på universitetsutbildningar och vid vidareutbildning av professionella inom vården.

I SCID-5-PD Handbok anges DSM-5-kriterierna ordagrant så som de översatts i MINI-D 5 (utgiven av Pilgrim Press). ICD-koder har översatts till dess svenska motsvarighet ICD-10-SE, enligt Socialstyrelsens riktlinjer och i enlighet med översättningen i MINI-D 5.

Om författarna
Michael B. First, M.D. Janet B.W. Williams, Ph.D. Lorna Smith Benjamin, Ph.D. Robert L. Spitzer, M.D.

Faktagranskning och textbearbetning
Johanna Motilla Hoppe; leg. psykolog, filosofie doktor,
Mia Ramklint; leg. läkare, specialist i psykiatri, professor och Linda Bylin; leg. psykolog, specialist i klinisk psykologi, leg. psykoterapeut, psykoterapihandledare.

Rättigheter
Först publicerad i USA av American Psychiatric Association (APA), Washington DC. Copyright 2016 (SCID-5-PD). Alla rättigheter reserverade. Först publicerad i Sverige av Liber AB på svenska. Liber AB har exklusiv förlagsrätt till SCID-5-PD Intervju samt SCID-5-PD Handbok första utgåvan (copyright 2016) författad av Michael B. First, M.D., Janet B. W. Williams, Ph.D., Lorna Smith Benjamin, Ph.D. och Robert L. Spitzer, M.D. på svenska för distribution över hela världen.

Skriftligt tillstånd från Liber AB krävs för återgivning i någon form av material från det översatta verket. APA har inte på något sätt bidragit till översättningen av det här verket från engelska till svenska och ansvarar inte för eventuella felaktigheter, utelämnanden eller andra möjliga brister i översättningen av verket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. SCID-5-PD Handbok
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 930 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »