Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
AI för offentlig sektor
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2023-02-02
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 149 x 10 mm
Vikt
216 g
SAB
Qbab
ISBN
9789147148752
AI för offentlig sektor (häftad)

AI för offentlig sektor

Häftad Svenska, 2023-02-02
309
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad tänker du på när du hör begreppet artificiell intelligens? Är det på otäcka robotar som pratar med monoton röst? Eller algoritmer i din dator som kartlägger dig? Eller blir du nyfiken på hur vi kan ställa bättre medicinska diagnoser eller med hjälp av smarta system minska olyckorna i trafiken?

AI kommer att innebära stora förändringar för oss alla, i den offentliga sektorn inte minst. Tråkiga eller tidskrävande uppgifter kommer att kunna göras lika bra av datorer, eller kanske rent av bättre, och vi kommer både att kunna höja kvaliteten och använda våra resurser mer kostnadseffektivt.

Peter Siljerud tar ett grundligt grepp om en av vår tids starkaste tekniska trender. Han svarar på viktiga frågor som: Varför är AI viktigt? Hur kommer man igång med AI? Vilka är drivkrafterna för den offentliga sektorn? På ett lättillgängligt sätt förklarar boken också den moderna tekniken bakom maskininlärning och neurala nätverk.

Ett antal fallstudier och intervjuer med ansvariga inom offentlig sektor ger värdefulla inblickar i utmaningar och lösningar. Vilka olika angreppssätt har de valt? Vilken data fanns redan på plats? Vilka problem i organisationen behövde lösas eller utmanas?

AI rymmer en otrolig potential, och framtiden skapas nu, den går inte att vänta in. Boken avslutas med en checklista för hur du kan komma igång.

Om författaren
Peter Siljerud är författare, talare och omvärldsanalytiker med särskilt fokus på trender inom teknik och kommunikation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. AI för offentlig sektor
  2. +
  3. Horisonten finns alltid kvar : om det bortglömda omdömet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Horisonten finns alltid kvar : om det bortglömd... av Jonna Bornemark (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »