Förundran : de 30 nycklarna till djupare stressläkning, återhämtning och att lära sig njuta mer (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2020-07-30
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Paulson, Charlotta (form)
Dimensioner
208 x 153 x 35 mm
Vikt
760 g
SAB
Vnaaa
ISBN
9789150948783
Förundran : de 30 nycklarna till djupare stressläkning, återhämtning och att lära sig njuta mer (inbunden)

Förundran : de 30 nycklarna till djupare stressläkning, återhämtning och att lära sig njuta mer

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-07-30
Bokus Pluspris: 169 189
Handla inloggad för att ta del av Bokus Pluspris
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hyllade vetenskapsjournalisten och författaren Maria Borelius är tillbaka med en ny efterlängtad bok.

Vi är trötta, utarbetade och stressade - och rusar med andan i halsen mellan alla måsten i vardagen. Var det verkligen så här livet skulle bli?

Nej, för att må bra och bli lyckliga behöver vi tid att vila och njuta. Men det är inte så enkelt som det låter. För att lyckas med det behöver vi hitta nycklarna som låser upp vägen dit. De verktyg som hjälper oss att gå från stress till lycka, lugn och läkning. Det handlar om förundran, eller awe på engelska. De positiva wow-känslor som bland annat väcks av naturupplevelser, mänsklig närhet, stor konst och musik, vackra solnedgångar och annat vi tycker om och som får oss att häpna. Detta var en av hörnstenarna i Maria Borelius bästsäljande böcker Hälsorevolutionen och Bliss, och det är ett av de ämnen som fascinerat läsarna allra mest.

I sin nya bok fortsätter hon sin antiinflammatoriska, vetenskapliga resa och gör en djupdykning i det fascinerande området förundran. Hon hittar de 30 förundransnycklarna som kan minska stress och väcka glädje och lugn. För det är inte bara motion och rätt kost som får oss att må bra. Upplevelsen av förundran kan rent biologiskt minska den låggradiga inflammationen i kroppen. Så att njuta av livet är ingen lyx - utan en ren nödvändighet.

Maria Borelius ger sig ut på pilgrimsvandring, lyssnar på opera, påtar i trädgården, vinterbadar, träffar techgurus i Silicon Valley och hjärtspecialister i Stockholm. Du kommer även att få lära dig om JOMO-tekniken - "The Joy Of Missing Out", och den vediska legenden om de 12 husen, liksom om begrepp som dopaminfasta, njurvila, förundranspromenader, stjärnskådande, Kirtan och tempeldagen. Hon söker upp världsledande forskare och andra experter och visar hur just du kan hitta din förundran.

MARIA BORELIUS är prisbelönt vetenskapsjournalist och författare till en rad böcker. Hälsorevolutionen (2018) blev en omedelbar succé och har sålt i över 130 000 exemplar och bland annat givits ut i USA, Storbritannien, Italien och Norge. Maria Borelius är kolumnist i DI, grundare av Stiftelsen Ester samt kommunikationsrådgivare för läkemedels- och techföretag. Hon har tidigare jobbat med tv, varit handelsminister och vd för mikrofinansieringsorganisationen Hand in Hand International.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förundran : de 30 nycklarna till djupare stressläkning, återhämtning och att lära sig njuta mer
  2. +
  3. BLISS : De nya antiinflammatoriska nycklarna till ett längre, godare liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt BLISS : De nya antiinflammatoriska nycklarna ti... av Maria Borelius (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förundran : de 30 nycklarna till djupare stressläkning, återhämtning och att lära sig njuta mer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Marias texter leder till reflektion
    Cat, 15 september 2020

    Tyckte verkligen om! Marias sätt att väva ihop personliga betraktelser med vetenskaplig fakta gör att jag själv kan relatera till det som skrivs, hitta ett eget förhållningssätt. Tack!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker till Pluspris just nu